Kahveli Ve Portakallı Truff

Kahveli Ve Portakallı Truff
24 Nisan 2024

Sadece 2 malzemeyle; çikolata ve krema ile şahane, üstelik mutluluk dolu bir tarife ne dersiniz? Yapımı kolay ve üstelik kendi yorumunuzu da katabilirsiniz. Damak zevkiniz ve hayal gücünüzü kullanabileceğiniz truff topları lezzet garantili.

Alternatif olarak hurma truffle ve bisküvili çikolata topları tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kahveli Ve Portakallı Truff için

Malzemeler

  • 400 g bitter çikolata (Kırılmış)
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 adet portakalın kabuğu (İnce rendelenmiş)
  • 300 ml krema

Kaplamak için

  • Kakao
Kahveli Ve Portakallı Truff

Nasıl Yapılır

  1. Kremayı bir tavaya alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ocaktan alın ve granül kahve, portakal kabuğu ile bitter çikolatayı ekleyerek karıştırın. Üzerini streç film ile kaplayın ve buzdolabında 7-8 saat bekletin.
  2. Tatlı kaşığı ile truff karışımından alın ve avucunuzda yuvarlayarak küçük toplar elde edin.
  3. Kakaoyu bir kaseye alın ve her bir topu kakao ile kaplayın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.

Püf noktaları

  1. Truff yapımının en önemli noktası, kremanın kaynamamasıdır. Krema ısınıp kaynama noktasına geldiği anda hemen çikolataları ekleyip ocaktan alın.
  2. İçinde toz badem, ceviz veya kuru meyve gibi malzemeler kullanmak istiyorsanız, krema+çikolata karışımı iyice soğuyup katılaşmadan önce ekleyin.
  3. Çikolata eriyene kadar sürekli karıştırın ve kıvam alması için buzdolabında bekleterek iyice soğutun. Buzdolabından aldığınızda kıvamı katılaşana kadar karıştırın veya çok kısa süre bir mikserle çırpın.
  4. Truff’a aroma katmak isterseniz; nane, kakule, ıtır gibi kokulu bitkileri kremayı ısıtırken içine eklemeniz gerekir.
  5. Aroma için kokulu bitkiler eklediğinizde kremayı mutlaka bir süzgeç yardımıyla süzün.
  6. Krema ile çikolatayı erittikten sonra içine kek, bisküvi veya kurabiye kırıntısı ekleyebilirsiniz. Bu alternatif, kalan kek ve kurabiyelerin değerlendirilmesinin de en tatlı halidir.

  7. Tarif ve Yapım: Hülya Çakır
  8. Fotoğraflar: Özgür Bakır
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo