ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ İTALYAN TATLILARI: AZ BİLİNEN ÇOK LEZZETLİ 6 İTALYAN TATLISI

İTALYAN TATLILARI: AZ BİLİNEN ÇOK LEZZETLİ 6 İTALYAN TATLISI

İtalyan tatlıları nelerdir diye merak edenler için, birbirinden lezzetli ve pratik İtalyan tatlılarını sizlerle paylaşıyoruz. İşte, az bilinen 6 nefis İtalyan tatlısı tarifi:
İtalyan Tatlıları: Az Bilinen Çok Lezzetli 6 İtalyan Tatlısı

Yemek kültürü ve damak zevki ile Türk mutfağına çok benzeyen İtalyan mutfağı, spagettilerin, risottoların ve pizzanın başkenti olarak bilinir. Dünya mutfağına büyük katkıları olan İtalya'da sos ve peynirleri yaygın olarak kullanılır. İtalyan tatlıları ise genellikle hafif ve aromatik tatlardan oluşur. İtalyan tatlıları denildiğinde akla ilk gelen tiramisu olsa da, aslında keşfedilmemiş daha niceleri var. Farklı kültürleri denemek isteyenler için, İtalyan mutfağının en lezzetli tatlılarını sizlere sunuyoruz. Listedeki tatlıları ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına İtalyan yemekleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İşte, az bilinen 6 nefis İtalyan tatlısı:



Her ne kadar az bilinen desek de, listeye tiramisuyu eklememek olmazdı. Ana malzemeleri mascarpone peyniri ve espresso olan bu tatlı, dünyanın en meşhur tatlılarından biridir. Tarif detaylarından tiramisu tarifine ve Roberto Şef'in tiramisu videosuna ulaşabilirsiniz.



Hafifliği ile her zevke hitap eden zabaglione, 20-25 dakika içerisinde hazırlanarak sofralardaki yerini alır. Yapımında yoğun bir şekilde yumurta kullanılan bu tatlı, mevsim meyveleri ile süslenmektedir.



İtalya'nın en lezzetli tatlıları arasında yer alan cannoli, özellikle Sicilya mutfağında sık sık tüketilmektedir. İtalyan göçmenlerin Amerika'ya taşıdığı bu tatlı, zaman içerisinde dünyanın birçok yerine yayılmıştır. Tatlı yapımında ricotta peyniri kullanılır.



İtalyanların hafif tatlılar sevdiğini daha önce söylemiştik. Panna cotta da hem hafifliği, hem de kolay yapılması sayesinde çok sevilen bir lezzettir. Toplamda 20 dakikada hazırlanan panna cotta, isteğe göre meyve sosları ile zenginleştirilebilir.



Capri Adası'nda yapılacak bir toplantıda aşçıdan çikolatalı pasta yapması istenmiş. Çok heyecanlandığı için pastaya un koymayı unutan aşçı, hazırladığı tatlıyı bu şekilde servis etmiş. Konuklar tarafından çok beğenilen bu tatlı, torta caprese olarak biliniyor.



Biscotti, İtalyanların fındıklı, çikolatalı ve bademli çeşitleriyle sunduğu bir kurabiyedir. Çıtır çıtır bir kıvamda sunulan biscotti, özellikle çay ve kahvenin yanında sık sık tüketilir. 


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!