ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE

Çikolata Soslu Cheesecake

Çikolata Soslu Cheesecake

Ana vatanı Antik Yunanistan olarak bilinen cheesecake, labne, bisküvi ve farklı soslarla hazırlanan bir tatlıdır. Keke göre daha kremalı ve yumuşak bir kıvamda olan cheesecake, isteğe göre çikolata, limon, frambuaz gibi soslarla zenginleştirilebilir. Tabanında bisküvi yerine sünger kek ve pandispanya da kullanılmaktadır. Listedeki malzemeler hazırsa, çikolata soslu cheesecake yapmak için detaylara geçebiliriz.

Farklı çeşitlerini denemek için ustasından san sebastian cheesecake, çilekli cheesecake ve portakallı cheesecake tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolata Soslu Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

  • 350 gr yulaflı bisküvi
  • 120 gr tereyağı
  • 500 gr tuzsuz krem peynir
  • 3 yumurta
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çubuk vanilya
  • 2 yemek kaşığı un

Sos için:

  • 150 gr bitter çikolata
  • 150 gr krema

Çikolata Soslu Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Bisküviyi mutfak robotuna alarak un haline gelinceye kadar çekin ve bir kaseye aktarın. Tereyağını eriterek bisküvilere ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Karışımı 23 cm’lik kelepçeli kek kalıbına kenarları yüksek olacak şekilde bastırarak yerleştirin. Derin dondurucuda bekletin.
  • Krem peynir ve şekeri mikserle pürüzsüz bir hale gelinceye kadar çırpın.
  • Vanilya çubuğunu bıçağın ucu ile boydan boya kesin ve çekirdeklerini çıkartarak peynire ekleyin.
  • Yumurtaları teker teker ekleyerek mikserle çırpın. Unu ilave edin.
  • Son olarak kremayı ilave edin ve karıştırın. Karışımı bisküvi tabanına doldurun.
  • Kalıbı, altını ve etrafını kapatacak şekilde alüminyum folyo ile kaplayın. Derin bir tepsi içerisine yerleştirip kalıbın yarısına kadar gelecek şekilde sıcak su ile doldurun.
  • Tepsiyi fırına yerleştirerek üzeri hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 50 dakika pişirin. Fırını kapatın.
  • Kalıbı tepsinin içinden çıkartarak tekrar fırına yerleştirin ve fırın kapağını hafif aralık bırakarak içinde soğumaya bırakın.
  • Oda ısısına gelince buzdolabına alarak 1 gece bekletin. Sos için çikolatayı küçük parçalara bölün.
  • Kremayı sos tenceresinde ısıtın. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
  • 20 dakika bekletip sosu cheesecake’in orta kısmına kaşıkla dökün. 20 dakika derin dondurucuda bekletip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!