ANASAYFA TARİFLER DONDURMALI TATLILAR BÖĞÜRTLENLİ SORBE

Böğürtlenli Sorbe

Böğürtlenli Sorbe

Sorbe, tatlandırılarak hazırlanan dondurulmuş bir tatlıdır. Tatlandırmak için genellikle mevsim meyveleri kullanılır. Sorbe, dondurma makinesi olmadan da kolayca yapılabilir. Tadını yumuşatmak için mısır şurubu veya bal kullanılabilir. Malzemeler hazırsa, böğürtlenli sorbe yapımı için detaylara geçelim.

Farklı çeşitlerini denemek için; Üzüm sorbesi, portakallı sorbe ve vişneli sorbe tarifine göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Böğürtlenli Sorbe Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr toz şeker
  • 300 ml su
  • 3 orta boy şeftali
  • 300 gr böğürtlen

Böğürtlenli Sorbe Nasıl Yapılır?

  • Su ve şekeri büyük bir tencereye alın.
  • Fokurdayana kadar yüksek ısıda kaynatın ve soğuması için tencereyi ocağın üzerinden alın.
  • Yıkayıp kabuklarını soyduğunuz şeftali ve böğürtlenleri mutfak robotu yardımıyla püre haline getirin.
  • Soğuttuğunuz şerbeti ekleyip mutfak robotunu çalıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı 2 dakika çırpın. Çırpma işlemi, meyvelerin suyunun arasına hava girmesini ve bu şekilde daha hızlı bir şekilde donarak pürüzsüz görünmesini sağlar.
  • Karışımı iyice çırptıktan sonra üzerini kolayca kapatıp açabileceğiniz ve rahatça çırpabileceğiniz bir kaba koyarak derin dondurucuya yerleştirin.
  • 6 saat boyunca her 30 dakikada bir çırpın. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Böğürtlenli Sorbe Kaç Kalori?

  • Böğürtlenli sorbenin bir porsiyonu, yaklaşık 210 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!