Fıstıklı Makaron

Fıstıklı Makaron
08 Ekim 2022

Cambridge Dükü Prens William’ın nikah töreni nedeniyle, 29 Nisan 2011’de İngiltere İstanbul Başkonsolosluğu’nda gerçekleştirilen kokteyl resepsiyonunda nikah sekeri yerine dağıtılan ve Deniz Orhun’a ait fıstıklı makaron tarifi sizin de ağzınızı tatlandırsın. 

Renkli makaron tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Fıstıklı Makaron için

Malzemeler

  • 100 g toz badem (Yağlı)
  • 100 g Boz Antep fıstıgı
  • 75 g yumurta akı
  • 200 g pudra sekeri

Mereng için

  • 100 g yumurta akı
  • 200 g toz seker

İç dolgu ganaj için

  • 200 ml krema
  • 200 g bitter çikolata
Fıstıklı Makaron

Nasıl Yapılır

  1. Ganaj için, kremayı bir tavaya alarak kaynatın.
  2. Çikolatayı hafif derin ve yayvan bir kaba alın. Üzerine kremayı döktükten sonra hep aynı yönde, çikolata eriyip ipeksi bir yapıya ulasana kadar yavaş bir şekilde ve havalandırmadan karıştırın. İpeksi yapıyı elde edince karıştırmayı bırakın ve buzdolabına koyarak 1 gece bekletin.
  3. Mereng için, yumurta akı ile toz şekeri bir tavaya alarak ocakta benmari usulü eritin. Daha sonra bir mikser yardımıyla sert bir mereng yapana kadar çırpın.
  4. Toz badem, fıstık, yumurta akı ve pudra sekerini bir kaba alarak karıştırın.
  5. Yaptığınız merengi söndürmeden hazırladığınız karışımı ilave edin ve katlama usulü ile karıştırın.
  6. Karışımın sulanmamasına dikkat edin ve sıkma torbasına koyun.
  7. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine 3 cm büyüklüğünde sıkarak önceden ısıtılmış 150 derecedeki fanlı fırında 15-19 dakika pişirin.
  8. Yaptığınız makaronların içine ganaj koyarak kapatın ve servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo