Pratik Bayram Yemekleri: Kalabalık Sofralara Özel 17 Farklı Bayram Yemeği

'Bayram için ne yemek yapsam?' diyenleri böyle alalım. İşte, bayram sofralarına çok yakışacak, tadı damağınızda kalacak birbirinden lezzetli 17 pratik bayram yemeği tarifi
Pratik Bayram Yemekleri: Kalabalık Sofralara Özel 17 Farklı Bayram Yemeği
24 Nisan 2024, 17:26

Günlerdir heyecanla beklediğimiz Ramazan bayramı sonunda geldi.. Bu sene korona virüsü nedeniyle bayramı evlerimizde kutlamak zorunda kalsak da, bayram coşkusunu sofralarda yaşatmaya kararlıyız. Çorbadan ana yemeğe, zeytinyağlılardan et yemeklerine birbirinden lezzetli tarifleri sizler için yazımızda derledik. Listemizdeki tariflerden ilham alabilir, daha fazlası için bayram yemekleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz. İşte, bayram sofralarını ziyafete dönüştürecek 17 nefis bayram yemeği tarifi:


  1. Fırında Patatesli Tavuk Eti


Listemize okuyucularımız tarafından çok beğenilen bir tarifle giriş yapıyoruz. Ayrılmaz ikili olarak da bilinen tavuk eti ve patatesi bayram sofraları için bir araya getirdik. Fırında patatesli tavuk etini hazırlamak için, tavuk ve patatesleri sosla harmanladıktan sonra fırına vermeniz yeterli olacaktır.


  1. Ramazan Kebabı


Afyon yöresi ile özdeşleştirilen ramazan kebabının ana malzemeleri dana eti ve kebaplık pidedir. İsteğe göre fırında, tavada veya sacda pişirilebilen ramazan kebabını, tereyağlı sos ile lezzetlendirebilirsiniz.


  1. Kuzu Haşlama


Hem hafif, hem de lezzetli yemekler arayanlar için de bir önerimiz var. Ana malzemeleri incik, patates, havuç ve soğan olan kuzu haşlamayı, bu bayramda sofralarınızdan eksik etmeyin.


  1. Bayram Kebabı


Hazırlaması 25, pişirmesi ise yaklaşık 30 dakika olan bayram kebabı, bonfile ile hazırlanan bir yemektir. Ek olarak bezelye, havuç, kereviz ve biber gibi farklı sebzelerle zenginleştirilebilir.


  1. Pilavlı Karnıyarık


Bayram sofralarına özel olarak pirinç pilavı ve karnıyarığı bir araya getirdik. Lezzetine doyamayacağınız pilavlı karnıyarık yemeğini, buz gibi bir ayran ile birlikte servis edebilirsiniz.


  1. Fırında Karışık Sebze


Bayramda tercihini sebzeden yana kullanmak isteyenler için de bir önerimiz olacak. Kabak, patlıcan ve domatesleri ince ince dilimleyip sosladıktan sonra, size yalnızca pişmesini beklemek kalacak. Ortalama 30 dakika da sofralardaki yerini alan fırında karışık sebze, diyet menülerine de uygundur.


  1. Kabak Beğendili Et Sote


Listemize okuyucularımız tarafından büyük bir ilgi gören kabak beğendili et sote tarifi ile devam ediyoruz. Hem göze, hem de damaklara hitap eden kabak beğendili et soteyi, kuzu veya dana kuşbaşı ile hazırlayabilirsiniz.


  1. Macar Gulaş


İsminden anlaşılacağı üzere Macaristan'a özgü bir yemek olan macar gulaş; dana eti, mercanköşk ve domates suyu ile hazırlanır. Besin değerleri bakımından oldukça zengin olan bu yemek, Doğu Avrupa ve Orta Doğu'da sık sık tüketililir.


  1. Zeytinyağlı Yaprak Sarma


Kalabalık sofralar denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri de incecik sarılmış zeytinyağlı yaprak sarmadır. İç harç ile doldurulan yapraklar, parmak kalınlığında sarıldıktan sonra üzerine limon sıkılır ve pişmeye bırakılır. Hazırladığınız yaprak sarmaların yanına bir kase yoğurt eklemeyi unutmayın.


  1. Piliç Topkapı


Ana malzemeleri tavuk eti ve iç pilav olan piliç topkapı yemeğini hazırlaması 20, pişirmesi ise 25 dakikadır. Tavuk butların iç pilav ile doldurulmasıyla hazırlanan piliç topkapı, bayramda klasik yemek sevenler için ideal bir seçim olacaktır.


  1. Orman Kebabı


Ana malzemeleri kuzu eti, kabak, patlıcan, havuç ve kereviz olan orman kebabı, lezzetiyle sofraların favorisi olacak bir yemektir. Tarif detaylarından orman kebabının detaylı anlatımına ve püf noktalarına ulaşabilirsiniz.


  1. Zeytinyağlı Kabak


Diyet ve vejetaryen menülerine uygun olarak hazırlanan zeytinyağlı kabak, besin değerleri bakımından oldukça zengindir. Zeytinyağlı kabak yemeğinin bir porsiyonu yaklaşık 35 kaloridir.


  1. Tavuk Etli Tajin


Fas mutfağına özgü bir yemek olan tajini, bu kez tavuk eti ile hazırlıyoruz. İnce bulgur, soslu tavuk ve haşlanmış nohut ile hazırlanan tajini; tarçın, zencefil, zerdeçal ve kuru erik ile tatlandırabilirsiniz.


  1. Zeytinyağlı Biber Dolması


Hem pratikliği, hem de lezzetiyle bilinen zeytinyağlı biber dolmasına, bayram sofralarında yer vermemek olmazdı.. Porsiyonu ortalama 270 kalori olan zeytinyağlı biber dolmasının videolu anlatımına buradan ulaşabilirsiniz.


  1. Klasik Güveç


Nefis mi nefis etli güveç tarifine kim hayır diyebilir ki? Ana malzemeleri kuzu eti, patates ve domates olan klasik güveç yemeğini, rendelenmiş kaşar peyniri ile süsleyebilirsiniz.


  1. Kuzu Külbastı


Közlenmiş patlıcanları kuzu külbastı ile birleştirdik ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Özellikle bayram sofralarında yer verilen kuzu külbastı yemeğini, ızgarada veya tavada pişirebilirsiniz.


  1. Klasik Köfte


Listemize büyük küçük fark etmeden her zevke hitap eden anne köftesi ile son veriyoruz. İsteğe göre fırın, tava veya ızgara da pişirilen klasik köfte tarifinin detaylarına ve videolu anlatımına göz atmayı unutmayın.


Şunlara da göz atın;

  1. Bayram için tatlı tarifleri
  2. Ev yapımı baklava tarifleri
  3. Bayramda nasıl beslenmeliyiz?
  4. Bayram için şerbet tarifleri
  5. Bayram için şerbetli tatlılar
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo