ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ORMAN KEBABI

Orman Kebabı

Orman kebabı

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan orman kebabı, Bolu yöresine özgü bir yemektir. Kuzu etiyle hazırlanan bu yemek; kereviz, patlıcan, biber, havuç ve bezelye gibi sebzelerle birlikte sunulur. Diğer et yemeklerine göre en büyük farkı, orman kebabının içerisine bolca bezelye kullanılmasıdır. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, okuyucularımız tarafından çok beğenilen evde orman kebabı yapımına geçebiliriz.

Farklı kebap çeşitlerini denemek isteyenler için, Afyon usulü ramazan kebabı ve Bodrum ile özdeşleşen çökertme kebabı tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Orman Kebabı Tarifi İçin malzemeler

Sebzeler için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet kereviz sapı
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet büyük boy patates
  • 2 adet büyük boy havuç
  • 2 adet kırmızı kapya biber 
  • 3-4 adet yeşil köy biberi
  • 1 su bardağı bezelye
  • Tuz, karabiber
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 adet defne yaprağı

Etler için:

  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 500 gr kuşbaşı kuzu
  • 1 yemek kaşığı un

Orman Kebabı Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tencereyi ocakta ısıtmaya koyun. Etin üzerine un serpin ve kuzu etine yedirin. Unlamanın amacı çıtır olmasını sağlamak.
  • Tencere ısındıktan sonra ayçiçeği yağını ve eti ilave edin. Et altın sarısı kıvamına gelene kadar pişirin. Bu sırada elinizdeki sebzeleri aşırı küçük olmayacak şekilde doğrayın.
  • Et altın sarısı kıvamına geldikten sonra tabağa alın. Aynı tencerede biraz tereyağı erittikten soğanları ekleyin ve kavurun. Daha sonra sarımsakları doğrayıp ilave edin. Salçayı da erittikten sonra sebzeleri ekleyin. 
  • Sebzeler biraz yumuşadıktan sonra domatesleri ilave edin. Daha önce ayırdığımız etleri sebzelerle buluşturun.
  • Tuz ve karabiberini ekleyin. 3 bardak et suyu ekleyin ve karıştırın. Bir adet defne yaprağı ekleyerek lezzet vermesini sağlayın. 45- 50 dakika pişmeye bırakın. Afiyet olsun.

Orman Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Orman kebabının en önemli püf noktası, tarifte kullanılan sebzelerin yağda kızartılmasıdır. 
  • Kebabın içerisinde mutlaka bezelye kullanılmalıdır.
  • İsteğe göre kuzu kuşbaşı yerine dana eti de kullanabilirsiniz.
  • Patatesler diğer sebzelere göre daha hızlı piştiği için, havuçlar kızarmaya başladığında patatesleri ekleyin.

 1 Porsiyon Orman Kebabı Kaç Kalori?

  • Orman kebabının bir porsiyonu, yaklaşık 255 kaloridir. Protein ve demir değerleri yüksek olan bu besini, iki haftada bir tüketebilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!