ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ PİRİNÇLİ VE YOĞURTLU KÖFTE

Pirinçli Ve Yoğurtlu Köfte

Pirinç ve kıyma ile hazırlanan yoğurtlu köfte, özel sos ile sunulabilir. Malzemeleriniz hazırsa, pirinçli ve yoğurtlu köfte tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pirinçli Ve Yoğurtlu Köfte Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 6 su bardağı su
  • 2 patates
  • 1 havuç
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Tereyağı
  • Kuru nane

Pirinçli Ve Yoğurtlu Köfte Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuğunu soyup küçük küp şeklinde doğrayın. Havucu temizleyip patates büyüklüğünde doğrayın. Soğanı rendeleyin.
  • Kıyma, pirinç, tuz ve karabiber ile karıştırarak iyice yoğurun. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar alıp ıslattığınız avucunuzun içinde yuvarlayarak top köfteler yapın.
  • Unu düz bir tabağa alın. Köfteleri una bulayın. 6 su bardağı suya bir tutam tuz ekleyip tencerede kaynatın.
  • Köfteleri ve küp şeklinde kesilmiş patates ve havucu kaynar suya ekleyip 15 dakika orta ateşte pişirin.
  • Limonun suyunu sıkıp yoğurt ve yumurta sarısı ile birlikte bir kasede iyice karıştırın.
  • Bu karışıma çorbanın suyundan azar azar 5 yemek kaşığı ilave edin ve elde ettiğiniz terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak tencereye ekleyin. 5 dakika daha pişirin. Tereyağında kızdırılmış naneyi üzerine gezdirip servis yapın.

 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!