ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER BAKLAVADAN SIKILANLARA ÖZEL 11 BAYRAMLIK ŞERBETLİ TATLI TARİFİ

BAKLAVADAN SIKILANLARA ÖZEL 11 BAYRAMLIK ŞERBETLİ TATLI TARİFİ

Bayrama özel olarak sunulan birbirinden lezzetli ve pratik 11 nefis şerbetli tatlı tarifi
Baklavadan Sıkılanlara Özel 11 Bayramlık Şerbetli Tatlı Tarifi

Ramazan Bayramı tüm bereketiyle geldi çattı. Bu sene kalabalık sofralar kuramasak da, bayram coşkusunu evlerimizde yaşatacak birbirinden lezzetli tatlı önerilerimizle sizlerleyiz. Bayramın vazgeçilmezi haline gelen ve okuyucularımız tarafından çok sevilen şerbetli tatlıları sizler için yazımızda derledik. Bu sene baklava yerine daha pratik tatlılara yönelmek isteyenler için, işte bayrama özel 11 nefis şerbetli tatlı tarifi:



Listemize Türk mutfağının en özel tatlılarından biri olan bülbül yuvası ile başlıyoruz. Rulo haline getirilmiş hamurun ceviz ile doldurulmasıyla sunulan bülbül yuvası tatlısını hazırlamak 20, pişirmek ise 25 dakikadır.



Un, yumurta ve şerbet ile hazırlanan hanım göbeği, Osmanlı'dan miras kalan lezzetlerden biridir. Yuvarlak bir şekilde hazırlanan hamurun ortasına delik şekli verilir. Hamurlar kızartıldıktan sonra şerbet ile servis edilir.



Arta kalan ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yolunu sizlerle paylaşıyoruz. Hazırladığınız ekmek kadayıflarının arasına kaymak eklemeyi unutmayın.



Bayram tatlıları denildiğinde ilk akla gelen tariflerden biri de revanidir. Hazırlaması 20, pişirmesi 15 dakika olan revaniyi; limon, havuç ve portakal ile tatlandırabilirsiniz.



Hatay mutfağının eşsiz lezzetleri arasında yer alan künefeyi evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Ana malzemeleri tel kadayıf, kaymak ve şerbet olan künefe, ortalama 40-45 dakika içerisinde sofraların baş köşesindeki yerini alır.



Bayram sofralarında sık sık yer verilen kadayıfı, bu kez antep fıstığı ile buluşturuyoruz. Fıstıkla doldurulan kadayıfları rulo haline getirdikten sonra, size yalnızca bu lezzetin pişmesini beklemek kalıyor.



Bu bayram baklava yerine farklı bir tat denemek isteyenler için sarı burma tatlısını öneriyoruz. Hem görünümü, hem de lezzetiyle baklavayı aratmayan sarı burma tatlısını, ince çekilmiş ceviz ile doldurabilirsiniz. Sarığı burma tatlısı olarak da bilinen bu lezzet, Adıyaman ile özdeşleşmiştir.



Saray mutfağından günümüze kadar ulaşan nefis bir tatlıyla listemize devam ediyoruz. Bayat ekmek, süt, şerbet ve kaymak ile hazırlanan server paşa tatlısı için bayram sofralarınızda büyük bir yer açın.