ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ FIRINDA KARIŞIK SEBZE

Fırında Karışık Sebze

Vitamin bakımından çok zengin olan sebze yemekleri, fırında pişirildiğinde besin değerlerini kaybetmiyor. Yüksek oranda lif içeren sebze yemeğine, diyet ve sporcu listelerinin ilk sıralarında yer verilir. Kalp sağlığına dost olan bu besinler, uzun süre tokluk hissi sağlar. Zengin potasyum içerikleri sayesinde, kemik erimesi riski en aza düşer. Malzemeleriniz hazırsa, kısa sürede hazırlanan fırında karışık sebze tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Karışık Sebze Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kabak
  • 2 patlıcan
  • 4 domates
  • 2 patates
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Kekik
  • Biberiye
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Karışık Sebze Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soyun. Kabak, patlıcan, domates ve patatesleri halka dilimleyin.
  • Bir kapta zeytinyağı, kekik, biberiye, tuz ve karabiberle birlikte bütün doğranmış sebzeleri iyice harmanlayın. Kullanacağınız tepsinin altına yağlı kağıt serin.
  • Bir tavanın içine zeytinyağı, domates ve sarımsakları ekleyin ve kavurun.
  • Hazırladığınız tepsiyi, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Domates ve sarımsakları da üzerine ilave edin.
  • Özel akşam yemeklerinde hazırlayabileceğiniz fırında karışık sebzeleri, kıl biber turşusu ve karışık hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırında Karışık Sebzenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Öncelikle kullanacağınız malzemelerin taze ve organik olmasına özel gösterin.
  • Domateslerin bir kısmını sos yaparken, diğer kısmını ise dilimleyerek kullanabilirsiniz. 
  • Kullanılacak malzemeleri orta boyutlarda keserek pişirme işlemini kısaltabilirsiniz.
  • Sos olarak üzerine yoğurt ve nar ekşisi ekleyebilir, dereotu veya maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.

1 Porsiyon Fırında Karışık Sebze Kaç Kaloridir?

  • Kolayca hazırlayabileceğiniz karışık sebzelerin bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Tarifimizi ana yemeklerin yanında aperitif olarak da sunabilirsiniz.

    Et ve sebzelerin daha sağlıklı bir şekilde sunulmasını sağlayan fırın yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, pratik yapımıyla fırında kabak mücver tarifini deneyebilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.