Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15033 Tarif
Çocuk
378 Tarif
Çorba
1374 Tarif
Diyet
4437 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2508 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1447 Tarif
Pratik Yemek
6610 Tarif
Salata ve Meze
1440 Tarif
Sos
497 Tarif
Tatlı
9898 Tarif
Yöresel
2051 Tarif
Popüler Tarifler
Zeytinyağlı Bamya Yemeği
Yunan Salatası
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Tavuk Etli Tajin
Tavuk Etli Tajin
26 Eylül 2024
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Diyet 10 Dakika Poğaçası Tarifi
Lor Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi
Margarinsiz Limonlu Kurabiye Tarifi
Kolay Kakaolu Kek Tarifi
Kabak Kavurma Tarifi
Tükürük Köftesi Tarifi
Piknik Sepetinizi Şenlendirecek 7 Pratik Tarif
Masterchef Eylül Soysal Kimdir?
Patatesle Hızlıca Yapılan 10 Yemek
Masterchef Çağatay Doğanoğlu Kimdir?
Az Malzemeyle Fark Yaratan Yoğurtlu 11 Nefis Tarif
Hızlıca Hazırlanıp Buzluğa Atılacak 8 Pratik Yiyecek
Tavuk Etli Tajin için
Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 kg kemiksiz tavuk but
Yarım soğan
¼ çay kaşığı safran
¼ çay kaşığı toz zencefil
¼ çay kaşığı zerdeçal
¼ çay kaşığı kimyon
¼ çay kaşığı kişniş
¼ çay kaşığı acı toz biber
1.5 litre su
1 yemek kaşığı bal
1 çubuk tarçın
Yarım kabak
60 gr kuru erik
45 gr kuru kayısı
300 gr haşlanmış nohut
Taze kişniş yaprakları
Tuz
Karabiber
Tavuk Etli Tajin
Nasıl Yapılır
İnce bulguru uygun bir kaba alın. Üzerine sıcak su gezdirip kapak kapatın. Bulgur yumuşayıncaya kadar bekletin. Zeytinyağını tencerede ısıtın.
Tavuk parçalarını tuz ve karabiber ile tatlandırın. Zeytinyağında hafifçe kızartın. Tavuk parçalarını kenara alıp, ince kıyılmış soğanı ekleyin.
Soğan yumuşayınca safran, zencefil, zerdeçal, kimyon, kişniş ve acı toz biberi ekleyin. Su, bal ve tarçın çubuğunu ilave edin.
Bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Tavuk parçalarını ilave edip 15 dakika pişirin.
Ufak küp şeklinde doğranmış kabakları, kuru erikleri, kayısıları ve nohutları ilave edin ve tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın. Bulgurun üzerine aktarın. Kişniş yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
MasterChef Tarifleri
Fas Mutfağı
Tavuk Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tavuk Yemekleri
35 Dakika
Soya Soslu Tavuk Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
50 Dakika
Bezelyeli Tavuk Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
30 Dakika
Zerdeçallı Tavuk Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
40 Dakika
Kremalı Tavuk Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
30 Dakika
Pratik Cordon Bleu
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
50 Dakika
Teriyaki Soslu Tavuk Kanat
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.