Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15802 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1463 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7497 Tarif
Salata ve Meze
1567 Tarif
Sos
516 Tarif
Tatlı
10734 Tarif
Yöresel
2087 Tarif
Popüler Tarifler
Kuru Fasulye
Sufle
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Tavuk Etli Tajin
Tavuk Etli Tajin
07 Aralık 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Evde Pratik Çiğ Köfte Tarifi
İrmiksiz Kesme Muhallebi Tarifi
Tahinli Kurabiye Tarifi
Bayatlamayan kavanoz kurabiyesi Tarifi
Mayasız 3-2-1 Poğaça Tarifi
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
Mayasız Poğaçaya Süt Mü Yoğurt Mu Konulur?
Biber Kızartırken Sıçramaması İçin Ne Yapmalı?
Sigara Böreği Yaparken Yufkaya Ne Sürülür?
Anne Köftesinin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
Basmati Pirinç Neden Kavrulmaz?
Kuru Fasulyenin Kabuk Atmaması İçin Ne Yapılır?
Tavuk Etli Tajin için
Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 kg kemiksiz tavuk but
Yarım soğan
¼ çay kaşığı safran
¼ çay kaşığı toz zencefil
¼ çay kaşığı zerdeçal
¼ çay kaşığı kimyon
¼ çay kaşığı kişniş
¼ çay kaşığı acı toz biber
1.5 litre su
1 yemek kaşığı bal
1 çubuk tarçın
Yarım kabak
60 gr kuru erik
45 gr kuru kayısı
300 gr haşlanmış nohut
Taze kişniş yaprakları
Tuz
Karabiber
Tavuk Etli Tajin
Nasıl Yapılır
İnce bulguru uygun bir kaba alın. Üzerine sıcak su gezdirip kapak kapatın. Bulgur yumuşayıncaya kadar bekletin. Zeytinyağını tencerede ısıtın.
Tavuk parçalarını tuz ve karabiber ile tatlandırın. Zeytinyağında hafifçe kızartın. Tavuk parçalarını kenara alıp, ince kıyılmış soğanı ekleyin.
Soğan yumuşayınca safran, zencefil, zerdeçal, kimyon, kişniş ve acı toz biberi ekleyin. Su, bal ve tarçın çubuğunu ilave edin.
Bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Tavuk parçalarını ilave edip 15 dakika pişirin.
Ufak küp şeklinde doğranmış kabakları, kuru erikleri, kayısıları ve nohutları ilave edin ve tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın. Bulgurun üzerine aktarın. Kişniş yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
MasterChef Tarifleri
Fas Mutfağı
Tavuk Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tavuk Yemekleri
70 Dakika
Soslu Tavuk Kanat Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
35 Dakika
Fırında Tavuk Ciğer Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
60 Dakika
Fırın Poşetinde Tavuk Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
65 Dakika
Beşamelli Sebzeli Tavuk Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
40 Dakika
Soslu Tavuk Külbastı Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
25 Dakika
Teriyaki Soslu Tavuk Dürüm
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.