En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13751 Tarif
Çocuk
373 Tarif
Çorba
1206 Tarif
Diyet
4383 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2234 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1405 Tarif
Pratik Yemek
4833 Tarif
Salata ve Meze
1216 Tarif
Sos
464 Tarif
Tatlı
8455 Tarif
Yöresel
1954 Tarif
Popüler Tarifler
Kuru Fasulye
Vejetaryen Köfte
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Tavuk Etli Tajin
Tavuk Etli Tajin
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Acai Bowl
Corn Dog
Domates konservesi
Midyeli lahana sarması
Macar Gulaş
Deniz mahsulleri ile siyah spagetti
Eylül Ayı Meyve ve Sebzeleri Nelerdir?
Mürdüm Eriği Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Kızılcık Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Japon Gülü Bakımı Nasıl Yapılır?
5 Eylül 2024 Masterchef: 3. Oyunu Hangi Takım Kazandı?
Lipödem Nedir, Belirtileri Nelerdir?
Tavuk Etli Tajin için
Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 kg kemiksiz tavuk but
Yarım soğan
¼ çay kaşığı safran
¼ çay kaşığı toz zencefil
¼ çay kaşığı zerdeçal
¼ çay kaşığı kimyon
¼ çay kaşığı kişniş
¼ çay kaşığı acı toz biber
1.5 litre su
1 yemek kaşığı bal
1 çubuk tarçın
Yarım kabak
60 gr kuru erik
45 gr kuru kayısı
300 gr haşlanmış nohut
Taze kişniş yaprakları
Tuz
Karabiber
Tavuk Etli Tajin
Nasıl Yapılır
İnce bulguru uygun bir kaba alın. Üzerine sıcak su gezdirip kapak kapatın. Bulgur yumuşayıncaya kadar bekletin. Zeytinyağını tencerede ısıtın.
Tavuk parçalarını tuz ve karabiber ile tatlandırın. Zeytinyağında hafifçe kızartın. Tavuk parçalarını kenara alıp, ince kıyılmış soğanı ekleyin.
Soğan yumuşayınca safran, zencefil, zerdeçal, kimyon, kişniş ve acı toz biberi ekleyin. Su, bal ve tarçın çubuğunu ilave edin.
Bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Tavuk parçalarını ilave edip 15 dakika pişirin.
Ufak küp şeklinde doğranmış kabakları, kuru erikleri, kayısıları ve nohutları ilave edin ve tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın. Bulgurun üzerine aktarın. Kişniş yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Fas Mutfağı
Akşam Yemeği
Tavuk Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tavuk Yemekleri
25 Dakika
Chicken Kiev
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
35 Dakika
Chicken Waffle
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
60 Dakika
Szechuan Tavuğu
Tavuk Yemekleri
70 Dakika
Acem Tavuğu
Tavuk Yemekleri
40 Dakika
Düdüklüde Tavuk Haşlama
Tavuk Yemekleri
130 Dakika
Tavuk Tandır
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.