En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14163 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1269 Tarif
Diyet
4403 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2338 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1409 Tarif
Pratik Yemek
5182 Tarif
Salata ve Meze
1274 Tarif
Sos
471 Tarif
Tatlı
8806 Tarif
Yöresel
1984 Tarif
Popüler Tarifler
Bruschetta (İtalyan Antipasti)
Soğan Çorbası
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Tavuk Etli Tajin
Tavuk Etli Tajin
26 Eylül 2024
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Sütsüz Puding
Babata Keki
Azerbaycan Sütlacı (Firni)
Cevizli Mısır Ekmeği
Köz Biber Ezmesi
Yumurta Mezesi
Sadece 10 Dakikada Hazırlayabileceğiniz 5 Pratik Tarif
Himalaya Tuzu ve Sofra Tuzu Hakkında Bilmediğiniz 5 Gerçek
Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 65 Nefis Tarif
Pişirmeden Kolayca Hazırlayabileceğiniz 5 Nefis Puding Tarifi
Lezzet Patlaması! Enfes Salatalar Yapmanın Altın Kuralları
Yumurta Sarısının Gizemi: Renkler Ne Anlatıyor?
Tavuk Etli Tajin için
Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 kg kemiksiz tavuk but
Yarım soğan
¼ çay kaşığı safran
¼ çay kaşığı toz zencefil
¼ çay kaşığı zerdeçal
¼ çay kaşığı kimyon
¼ çay kaşığı kişniş
¼ çay kaşığı acı toz biber
1.5 litre su
1 yemek kaşığı bal
1 çubuk tarçın
Yarım kabak
60 gr kuru erik
45 gr kuru kayısı
300 gr haşlanmış nohut
Taze kişniş yaprakları
Tuz
Karabiber
Tavuk Etli Tajin
Nasıl Yapılır
İnce bulguru uygun bir kaba alın. Üzerine sıcak su gezdirip kapak kapatın. Bulgur yumuşayıncaya kadar bekletin. Zeytinyağını tencerede ısıtın.
Tavuk parçalarını tuz ve karabiber ile tatlandırın. Zeytinyağında hafifçe kızartın. Tavuk parçalarını kenara alıp, ince kıyılmış soğanı ekleyin.
Soğan yumuşayınca safran, zencefil, zerdeçal, kimyon, kişniş ve acı toz biberi ekleyin. Su, bal ve tarçın çubuğunu ilave edin.
Bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Tavuk parçalarını ilave edip 15 dakika pişirin.
Ufak küp şeklinde doğranmış kabakları, kuru erikleri, kayısıları ve nohutları ilave edin ve tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın. Bulgurun üzerine aktarın. Kişniş yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
MasterChef Tarifleri
Fas Mutfağı
Tavuk Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tavuk Yemekleri
70 Dakika
Tavuk Dürüm
elifguryel
Tavuk Yemekleri
160 Dakika
Patates Püresi Yatağında Ördek
elifguryel
Tavuk Yemekleri
50 Dakika
Beşamel Soslu Tavuk Kebabı
elifguryel
Tavuk Yemekleri
50 Dakika
Ballı Kanat
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
45 Dakika
Tavuk Sandal
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
40 Dakika
Panang Curry
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.