ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ETLİ TAJİN

Tavuk Etli Tajin

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Etli Tajin Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kg kemiksiz tavuk but
  • Yarım soğan
  • ¼ çay kaşığı safran
  • ¼ çay kaşığı toz zencefil
  • ¼ çay kaşığı zerdeçal
  • ¼ çay kaşığı kimyon
  • ¼ çay kaşığı kişniş
  • ¼ çay kaşığı acı toz biber
  • 1.5 litre su
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çubuk tarçın
  • Yarım kabak
  • 60 gr kuru erik
  • 45 gr kuru kayısı
  • 300 gr haşlanmış nohut
  • Taze kişniş yaprakları
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Etli Tajin Nasıl Yapılır?

  • İnce bulguru uygun bir kaba alın. Üzerine sıcak su gezdirip kapak kapatın. Bulgur yumuşayıncaya kadar bekletin. Zeytinyağını tencerede ısıtın.
  • Tavuk parçalarını tuz ve karabiber ile tatlandırın. Zeytinyağında hafifçe kızartın. Tavuk parçalarını kenara alıp, ince kıyılmış soğanı ekleyin.
  • Soğan yumuşayınca safran, zencefil, zerdeçal, kimyon, kişniş ve acı toz biberi ekleyin. Su, bal ve tarçın çubuğunu ilave edin.
  • Bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Tavuk parçalarını ilave edip 15 dakika pişirin.
  • Ufak küp şeklinde doğranmış kabakları, kuru erikleri, kayısıları ve nohutları ilave edin ve tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırın. Bulgurun üzerine aktarın. Kişniş yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!