Muskatlı Tarifler: Muskatla Yapılan 12 Tarif

Muskat, dünya mutfaklarında kullanılan bir baharattır. Peki, muskat ile neler yapılır? İşte, muskat kullanarak lezzetini artırabileceğiniz birbirinden pratik 12 tarif:
Muskatlı Tarifler: Muskatla Yapılan 12 Tarif
18 Ocak 2024, 10:38

Muskat, dünya mutfaklarında Hint cevizi ismiyle de bilinir. Anavatanı Banda Adaları olarak bu baharat, portakal ağacına benzeyen bir ağacın meyvelerinden elde edilir. Cevize benzer bir görünüme sahip olan muskat, kurutulduktan sonra yemeklere baharat olarak eklenir. Genellikle rendelenerek kullanılır. Peynir soslarında, et yemeklerinde ve sulu yemeklerde kullanılabilir. 

Muskatlı Tarifler

  1. Arpa Kırması Çorbası

arpa kırması çorbası

Arpa kırması, su, süt ve muskat ile hazırlanan bu çorba, ortalama 1 saat içinde sofralardaki yerini alır. Kış aylarında içinizi ısıtacak bu tarifi, defterinize kaydetmeyi unutmayın.

  1. Muskatlı Patates Humusu

muskatlı patates humusu

Patates, muskat cevizi, tahin ve sarımsak ile hazırlanan patates humusu, klasik humusun farklı bir versiyonudur. Üzerine tereyağlı sos ve maydanoz serpiştirilir. 

  1. Timballo

timballo

Makarnaların, bezelye, domates, kıyma ve soğanlı harç ile doldurulmasıyla hazırlanan timballo, beşamel sos ile zenginleştirilir. Beşamel sosun içinde muskat rendesi kullanılır. 

  1. Beşamel Sos

beşamel sos

Dünya mutfaklarının en temel soslarından biri olan beşamel sos, tereyağı, un, süt ve muskat ile hazırlanan bir sos çeşididir. Beşamel sos, makarna ve graten gibi yemeklerde kullanılabilir.

  1. Fırında Muskatlı ve Pastırmalı Patates

fırında muskatlı pastırmalı patates

Patates, krema, muskat, mantar, pastırma ve mozzarella peyniri ile hazırlanan bu yemek, fırında pişirildikten sonra sunulur. Mozzarella yerine farklı peynir çeşitlerini de deneyebilirsiniz.

  1. Zencefilli ve Muskatlı Patates Çorbası

zencefilli ve muskatlı patates çorbası

Muskatın en çok yakıştığı malzeme, patatestir. Zencefil, patates, süt, sebze suyu ve muskat ile hazırlanan patates çorbası, hem hafif, hem de doyurucu yemeklerden biridir.

  1. Muskat Cevizli Beşamel Soslu Krep Ruloları

muskat cevizli beşamel soslu krep ruloları

Krep, kırmalı harç ve beşamel sos ile hazırlanan bu tarif, hem öğle, hem de akşam yemeklerinde sunulabilir. Börek şeklinde kapatılan krepler, fırında 10 dakika pişirildikten sonra servis edilir. 

  1. Muskatlı Bal Kabağı Çorbası

muskatlı bal kabağı çorbası

Bal kabağı, pirinç, zeytinyağı, süt ve muskat ile hazırlanan bu çorba, özellikle kış mevsimindeyken tercih edilir. Üzerine ince kıyılmış dereotu serpiştirilerek servis edilir. 

  1. Sütlü Badem Çorbası

sütlü badem çorbası

Badem, un ve süt ile hazırlanan badem çorbası, farklı tatlar denemek isteyenlerin favorisidir. Ortalama 30-35 dakikada hazırlanan badem çorbasını, muskat ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Aromatik Komposto

aromatik komposto

Muskatı yalnızca yemeklerde değil, içecek tariflerinde de kullanabilirsiniz. Elma, armut, tarçın, kakule ve muskat ile hazırlanan aromatik kompostoyu, yemeklerin yanında soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.

  1. Gül Suyu Şuruplu Baklava

gül suyu şuruplu baklava

Baklavalık yufkanın tarçın, badem, antep fıstığı ve muskat ile doldurulmasıyla hazırlanan gül suyu şuruplu baklava, muskatın kullanıldığı en lezzetli tatlılardan biridir. Şurubu için su, bal ve gül suyu kullanabilirsiniz.

  1. Patates Graten

patates graten

Patates, süt, krema ve sarımsak ile hazırlanan patates graten, diyet listelerinde yer verebileceğiniz yemeklerden biridir. Ortalama 1 saatlik pişirme süresinin ardından sıcak sıcak servis edilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Kaparili tarifler
  2. Tarhunlu tarifler
  3. Karabuğdaylı tarifler
  4. Safranlı tarifler
  5. Zerdeçallı tarifler
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo