ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ MUSKATLI PATATES HUMUSU

Muskatlı Patates Humusu

Muskatlı patates humusu

Ortadoğu'nun en tartışmalı lezzetlerinden biri olan humus, Türk mutfağı başta olmak üzere, Lübnan, Yunan ve İsrail mutfağında da önemli bir yere sahiptir. Ana malzemesi tahin ve nohut olan bu mezeyi, bu kez patates ve muskat cevizi ile zenginleştirdik. Malzemeler hazırsa, muskat ile lezzetini ikiye katlayan patatesli humus tarifine geçebiliriz.

Tahinsiz humus ve leblebiden humus tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Muskatlı Patates Humusu Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg patates
  • 1 çay kaşığı muskat cevizi (Rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 2 diş sarımsak

Üzeri için

  • 1’er çay kaşığı kırmızı toz biber, kimyon, sumak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 dal maydanoz (Kıyılmış)

Muskatlı Patates Humusu Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri yıkadıktan sonra haşlayın ve kabuğunu soyarak püre haline getirin.
  • Tahin, iki yemek kaşığı sıcak su ve limon suyunu bir kasede karıştırın.
  • Patates püresine tahinli karışımı, havanda ezilmiş sarımsağı, tuzu ve rendelenmiş muskat cevizini ekleyin. Tekrar karıştırıp iyice püre haline getirin. Baharatlı patates püresini servis tabağına yayın.
  • Üzeri için tereyağı ile zeytinyağını bir tavada eritip ısıtın. Patates püresinin üzerine gezdirin.
  • Kırmızı toz biberi, kimyonu ve sumağı serpin. En son kıyılmış maydanozu serperek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!