Muskatlı Patates Humusu

Muskatlı Patates Humusu
21 Ekim 2021

Ortadoğu'nun en tartışmalı lezzetlerinden biri olan humus, Türk mutfağı başta olmak üzere, Lübnan, Yunan ve İsrail mutfağında da önemli bir yere sahiptir. Ana malzemesi tahin ve nohut olan bu mezeyi, bu kez patates ve muskat cevizi ile zenginleştirdik. Malzemeler hazırsa, muskat ile lezzetini ikiye katlayan patatesli humus tarifine geçebiliriz.

Tahinsiz humus ve leblebiden humus tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Muskatlı Patates Humusu için

Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 1 çay kaşığı muskat cevizi (Rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 2 diş sarımsak

Üzeri için

  • 1’er çay kaşığı kırmızı toz biber, kimyon, sumak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 dal maydanoz (Kıyılmış)
Muskatlı Patates Humusu

Nasıl Yapılır

  1. Patatesleri yıkadıktan sonra haşlayın ve kabuğunu soyarak püre haline getirin.
  2. Tahin, iki yemek kaşığı sıcak su ve limon suyunu bir kasede karıştırın.
  3. Patates püresine tahinli karışımı, havanda ezilmiş sarımsağı, tuzu ve rendelenmiş muskat cevizini ekleyin. Tekrar karıştırıp iyice püre haline getirin. Baharatlı patates püresini servis tabağına yayın.
  4. Üzeri için tereyağı ile zeytinyağını bir tavada eritip ısıtın. Patates püresinin üzerine gezdirin.
  5. Kırmızı toz biberi, kimyonu ve sumağı serpin. En son kıyılmış maydanozu serperek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo