ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ PATATES GRATEN

Patates graten

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patates graten tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 ml krema
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • 10 dilim pastırma

Üzeri için

  • 1 su bardağı rendelenmiş
  • parmesan peyniri
  • Adaçayı yaprakları

Patates graten Nasıl Yapılır

Patateslerin kabuklarını soyup iyice yıkayın. Bir mandolin yardımıyla ince yuvarlak doğrayın. Ezdiğiniz sarımsakları tereyağında hafif soteleyin. Krema ve sütü ekleyin. Kaynayınca hemen ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Patatesleri bir fırın kabına dizin. Üzerine sütlü kremadan döküp dilimlediğiniz pastırmaları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine rendelenmiş parmesan peynirini ve adaçayı yapraklarını serpin. Peynir eriyene kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.