- Patatesleri soyun, yıkayın ve kurulayın. 2-3 mm inceliğinde yuvarlak şekilde doğrayın. (Mandolin kullanılmasını öneririm. Doğradıktan sonra patatesin içerdiği nişasta gratenin başarılı olması için tekrar yıkamayın.)
- Geniş bir tavaya süt, krema, ikiye kesilmiş 1 diş sarımsak, tuz, biber ve muskat rendesini koyarak orta ateşte pişirin. Kaynar gibi olduğunda altını kısın patatesleri ilave ederek ve arada tavayı sallayarak 2 dakika pişirin.
- Bu arada fırına girecek graten kapları kesilmiş sarımsakla iyice ovun ve tereyağı ile yağlayın. Patatesleri kaplara paylaştırdıktan sonra kalan kremayı üzerinde gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 150 derecedeki fırında 1 saat, üzeri kızarana kadar pişirin. Piştiğini anlamak için bıçak ucuyla kontrol edin, pişme derecesi adeta erimiş kıvamda olmalıdır. Sıcak servis edin.
Ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz atıştırmalıklar arıyorsanız, patates köftesi tarifine göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.