ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA MUSKATLI VE PASTIRMALI PATATES

Fırında muskatlı ve pastırmalı patates

Fırında muskatlı ve pastırmalı patates

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında muskatlı ve pastırmalı patates tarifi için malzemeler

  • 1 kg patates (3 adet büyük boy)
  • 200 ml krema
  • 1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • 5 dilim pastırma
  • 5-6 adet mantar (İnce dilimlenmiş)
  • 1 çay bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri

Fırında muskatlı ve pastırmalı patates Nasıl Yapılır

  • Patatesleri yıkayıp kabuğuyla birlikte bol suda haşlayın.
  • Kremayı, muskatı, tuzu ve karabiberi sos tenceresinde ısıtmak için hazırlayın.
  • Patatesler haşlanınca bir parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. Kişiye özel ve ısıya dayanıklı çok fazla derin olmayan fırın kaplarına dizin.
  • Üzerine dilimlenmiş mantarları ve zar şeklinde doğranmış pastırmaları serpin. En son rendelenmiş peyniri serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler eriyene kadar pişirin. Bekletmeden servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.