ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ MUSKAT CEVİZLİ BEŞAMEL SOSLU KREP RULOLARI

Muskat Cevizli Beşamel Soslu Krep Ruloları

Muskat cevizli beşamel soslu krep ruloları

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Muskat Cevizli Beşamel Soslu Krep Ruloları Tarifi İçin malzemeler

Krep için

  • 3 yumurta
  • 4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 350 ml süt

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi

İç harcı için

  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 g kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 200 g rendelenmiş kaşar peyniri
  • Taze kekik

Muskat Cevizli Beşamel Soslu Krep Ruloları Nasıl Yapılır?

  • Krep için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabında çırpın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya bir kepçe kadar dökerek her iki tarafını da pişirin.
  • Beşamel sos için tereyağı ve unu bir sos tenceresine alın. Unun rengi dönünceye kadar karıştırarak kavurun. Sütü azar azar ekleyin ve topaklanmaması için sürekli karıştırarak kaynatın. Tuz ve rendelenmiş muskat cevizini ilave edip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
  • İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Kıyma suyunu çekip tamamen piştiğinde hazırladığınız beşamel sosu ilave edip ocaktan alarak ılınmaya bırakın.
  • Soğuyan beşamel soslu kıymalı harçtan iki yemek kaşığı kadar alarak kreplerin ortasına yerleştirin ve dikdörtgen elde edecek şekilde sarın. Krepleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıp peynir eriyinceye kadar 8-10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!