Sütlü Badem Çorbası

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Sütlü Badem Çorbası Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 130 g kavrulmamış badem
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 su bardağı süt
- 3 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Muskat
Üzeri için
- Yarım çay bardağı file badem
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Sütlü Badem Çorbası Nasıl Yapılır?
Bademleri geniş bir kaba alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edip 15-20 dakika bekletin. Bademler yumuşayınca sudan çıkartıp kabuklarını soyun. Kabuklarını soyduğunuz bademleri un haline gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin. Tereyağını bir tencerede eritip unu kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Üzerine un haline getirdiğiniz bademleri ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Üzerine yavaş yavaş sütü ilave edin ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Su, muskat rendesi, tuz ve karabiberi ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. File bademleri tereyağında hafif kavurup çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR