ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ ZENCEFİLLİ VE MUSKAT CEVİZLİ PATATES ÇORBASI

Zencefilli ve muskat cevizli patates çorbası

Zencefilli ve muskat cevizli patates çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zencefilli ve muskat cevizli patates çorbası tarifi için malzemeler

  • 1 soğan
  • 10 g taze zencefil
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 patates
  • Yarım litre sebze suyu
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • Yarım çay bardağı süt 

Üzeri için

  • Frenk soğanı
  • Kurutulmuş domates

Zencefilli ve muskat cevizli patates çorbası Nasıl Yapılır

  • Yemeklik doğradığınız soğan ve ince kıydığınız taze zencefili tereyağında soteleyin. Patateslerin kabuğunu soyup küp doğrayın ve soğanların üzerine ekleyin. 2-3 dakika daha soteleyip sebze suyunu ekleyin. Tuz, beyaz biber ve muskat cevizi ile tatlandırın. 
  • Çorba kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve blenderdan geçirin. Sütü ekleyip karıştırın ve tekrar kaynatın. İnce kıyılmış Frenk soğanı ve kurutulmuş domatesle süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.