ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ GÜL SUYU ŞURUPLU BAKLAVA

Gül Suyu Şuruplu Baklava

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gül Suyu Şuruplu Baklava Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 160 gr tuzsuz badem
  • 140 gr Antep fıstığı
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı muskat
  • 18 yaprak baklavalık yufka
  • 80 gr tereyağı

Gül suyu şurubu için

  • 250 ml su
  • 90 ml bal
  • 1 çay kaşığı gül suyu

Gül Suyu Şuruplu Baklava Nasıl Yapılır?

Bademleri ve Antep fıstıkları mutfak robotunda veya havanda ezerek ufalayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayıp sıcak fırında 5 dakika bekletin. Karışımı fırından alıp bir kaba aktarın. Tarçın ve muskat ekleyip harmanlayın. 20X30 cm çapında bir tepsiyi yağlayın. İkişer yufkanın arasına eritilmiş tereyağı sürüp kuruyemişli harçtan serperek tepsiye
dizin. Tüm malzemeyi bu sıralamayla tamamlayın. Üçgen şeklinde dilimleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğutun. Gül sulu şurup için su ve balı bir tencerede karıştırıp fokurdamayacak şekilde kaynatın. Gül suyu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Sıcak şurubu soğuk yufkaların üzerine gezdirerek dökün. Şurubunu çekene kadar bekletip servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!