ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER MART AYI SEBZE VE MEYVELERİ

MART AYI SEBZE VE MEYVELERİ

Mart ayında ne yenir? Mart ayında hangi sebze ve meyveler yenilmelidir? İşte, mevsimsel beslenmeye önem verenler için Mart ayında tüketilmesi gereken meyve, sebze ve balıklar:
Mart Ayında Hangi Sebze ve Meyveler Tüketilmeli?

Mevsimin en taze meyve ve sebzeleriyle beslenmek ister misiniz? Faydaları saymakla bitmeyen sebzelerle, birbirinden lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Mart ayında en fazla üretilen ve tüketilen sebzelere yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.


Mart Ayında Hangi Meyveler Tüketilmeli?

  • Yerli Muz
  • Portakal
  • Avokado
  • Limon
  • Elma
  • Çağla


Mart Ayında Hangi Sebzeler Tüketilmeli?

  • Karnabahar
  • Kereviz
  • Pırasa
  • Enginar
  • Ispanak
  • Kuşkonmaz
  • Havuç
  • Pazı
  • Roka
  • Brokoli
  • Nane
  • Turp
  • Marul
  • Tere
  • Maydanoz


Mart Ayında Hangi Balıklar Tüketilmeli?

Kalkan balığının en lezzetli olduğu ay Mart'tır. İzmarit, kefal ve mezgitin lezzeti de Mart ayında yükselişe geçer. Palamut ve levrek tüketimi Mart ayında düşüşe geçer.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!