ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ FIRINDA BALIK TARİFLERİ: BİRBİRİNDEN LEZZETLİ 14 FARKLI FIRINDA BALIK TARİFİ

FIRINDA BALIK TARİFLERİ: BİRBİRİNDEN LEZZETLİ 14 FARKLI FIRINDA BALIK TARİFİ

Fırında balık nasıl pişirilir? Fırında hangi balık güzel olur? İşte, evde kolayca yapabileceğiniz hem sağlıklı, hem de lezzetli 14 pratik fırında balık tarifi:
Fırında Balık Tarifleri: Birbirinden Lezzetli 14 Farklı Fırında Balık Tarifi

Balık severleri böyle alalım. Balık mevsiminin sonlarına yaklaştığımız şu günlerde birbirinden lezzetli balık yemekleri hazırlamaya ne dersiniz? Ülkemizde balık tüketimi et ve tavuk kadar yaygın olmasa da, balığın sağlığımıza sayısız faydası var. Kızartma, buğulama ızgara ve fırınlama yöntemleriyle pişirilen balık, farklı tatlarla bir araya getirildiğinde ana yemek olarak sunulur. Kızartma usulüyle pişirilen balıklar hem çok yağlı, hem de yüksek kalorili olduğu için çok fazla tercih edilmemelidir. bunun yerine daha sağlıklı olduğu belirtilen fırında balık çeşitleri denenebilir. İşte, bağışıklığınızı güçlendirecek en lezzetli 14 fırında balık tarifi:



Listemizdeki ilk tarif, mercan balığı ile hazırlanan nefis fırında balık. Ortalama 1 saat içerisinde hazırlanan fırında balık, zeytinyağı, sarımsak ve limon dilimleri karışımıyla sunulur.



Balık tarifleri denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri olan fırında levrek, yalnızca 6 malzeme ile hazırlanır. Kırmızı soğan ve domates ile birlikte pişirilen fırında levreğin porsiyonu, yaklaşık 95 kaloridir.



Zihinsel ve fiziksel gelişimi destekleyen somon, özellikle kış aylarında bağışıklığı güçlendirmek için tüketilir. İnce kıyılmış maydanoz ve limon dilimleri eşliğinde sunulan fırında somon, kalabalık sofraların da vazgeçilmezidir.



Potasyum, fosfor, magnezyum ve selenyum bakımından zengin olan uskumru, vücut direncini arttırmasıyla bilinir. Patates ve soğan dilimleri ile birlikte sunulan uskumru, portakal suyu ile marine edilir.



Protein açısından çok zengin olan sardalya, soslanıp pişirilme işleminin ardından hemen tüketilmeli ve bekletilmemelidir. Hazırlaması 15, pişirmesi 15 dakika olan fırında sardalya, bol limonlu salata eşliğinde sunulabilir.



İç harcı domates, biber, soğan ve maydanoz ile doldurulan fırında palamut, ortalama 30-35 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. Palamut balığı cilt ve saç sağlığını korurken, kemik ve dişlerin yapısını güçlendirir. Bu yüzden haftada 1 kez tüketilmesi önerilir.