ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ FESLEĞEN SOSLU KUPES BALIĞI

Fesleğen Soslu Kupes Balığı

Fesleğen soslu kupes balığı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fesleğen Soslu Kupes Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kupes balığı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için

  • 6 yaprak fesleğen
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 2 su bardağı su
  • Deniz tuzu
  • Karabiber

Fesleğen Soslu Kupes Balığı Nasıl Yapılır?

  • Kupes balığını temizleyin. Tereyağını eritip balığın her tarafına sürün. Balıkları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Sosu için, fesleğen, sarımsak, limon suyu, su, deniz tuzu ve karabiberi mutfak robotundan geçirin. Sosu balıkların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!