ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ TAHİN SOSLU SUDAK

Tahin Soslu Sudak

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahin Soslu Sudak Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 12 arpacık soğanı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı toz kimyon
  • 2 sudak fileto

Tahinli sos için

  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
  • 2 dal yeşil soğan
  • 2 yemek kaşığı su
  • Tuz
  • Karabiber

Tahin Soslu Sudak Nasıl Yapılır?

  • Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları tereyağı ile yağladığınız fırın kabının tabanına yayın.
  • Derin bir kasede zeytinyağı, ezdiğiniz sarımsak, dolmalık fıstık, tuz ve kimyonu karıştırıp fileto balıkların üzerine sürün.
  • Soslu sudak filetolarını arpacık soğanların üzerine yerleştirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
  • Tahinli sos için tahin, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, ince kıydığınız yeşil soğan, su, tuz ve karabiberi boza kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Pişen balıkların üzerine tahinli sostan gezdirip sıcak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!