ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ ÇİPURA FÜME

Çipura Füme

Çipura füme

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çipura Füme Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çipura balığı (Kemiği alınmış, derili)
  • Kaya tuzu (İri çekim)
  • Karabiber (İri çekim)
  • Hardal tohumu (Dövülmüş)
  • Zeytinyağı
  • Ekipman
  • Kiraz talaşı
  • Tencere
  • Tencere içine oturabilecek bir çelik haşlama aparatı (İçine balık koyabileceğiniz büyüklükte)

Servis için

  • Haşlanmış yumurta (4 dakika haşlanmış, kayısı)
  • Hardallı süzme yoğurt veya dilediğiniz bir sos
  • Turp, roka, kiraz domates vb.

Çipura Füme Nasıl Yapılır?

  • Baharatları karıştırın. Balığın derisiz yüzünü zeytinyağı ile ovun, üzerini baharatla kaplayın.
  • Tencereye biraz su damlatın, üzerine kiraz talaşı döşeyin, çelik aparatı koyun.
  • Çelik aparatın yüzeyini yağlayın ve balıkların derisi altta kalacak şekilde içine yerleştirip kapağını kapatın.
  • Ocağa alın; önce yüksek ateşte 5 dakika, sonra düşük ateşte 20 dakika pişirin veya tencere fırına girebiliyorsa 225 derecede ısınmış fırına verin.
  • Fırın ısısını 140 dereceye düşürün, 40 dakika pişirin. Balık büyüdükçe süreyi artırın.
  • Balık fümeyi ılık veya soğuk olarak, garnitürlerle servis edin.

Tüm balıklarla füme yapabilirsiniz. Biraz krema ve süzme yoğurt veya labne peyniriyle karıştırıp pate de hazırlayabilirsiniz.

Aromatik fırın çipura tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!