ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ FIRINDA BALIK

Fırında Balık

Fırında balık

İnsan sağlığı için çok faydalı bir besin olan balık, özellikle kış aylarında sık sık tüketilir. Omega 3 bakımından zengin olan balıklar, zihinsel gelişimi desteklemesiyle de bilinir. Bu yüzden kış aylarında haftada en az 1 kez balık tüketmek son derece önemlidir. Balığı kızartma olarak tüketmek istemeyenler için nefis bir tarifimiz var. Fırında balık, bol limon sosu ve sarımsak ile hazırlanan bir yemektir. Tarifte, levrek, mercan ve çipura balığı kullanabilir veya mevsimine göre sevdiğiniz balık türlerini tercih edebilirsiniz. Balık kokusunun mutfağa yayılmasını önlemek için mutlaka defne yaprağı kullanın. Listedeki malzemeler hazırsa, fırında balık tarifi için detaylara geçelim.

Hangi balık, hangi mevsimde yenir sayfamızdan balık çeşitlerinin ne zaman tüketilmesi gerektiğine dair bilgi alabilirsiniz. Fırında somon ve fırında levrek tarifine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Balık Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet levrek, çipura veya mercan (mevsime göre)
  • 4 adet defne yaprağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 7 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet soğan
  • 10-15 dilim limon

Fırında Balık Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle varsa balıkların pullarını bıçağın tersiyle alın ve balıkları güzelce temizleyerek suyunu süzün.
  • Balıkların iki tarafına da 2-3 adet çizik atın.
  • Bir kasenin içerisine tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın.
  • Kaseniz genişse balıkları bu karışıma batırın. Geniş değilse, fırça yardımıyla balıkların iki tarafına da karışımdan sürün.
  • Soğan ve limonu ince ince dilimleyin. Balıkların üzerine açtığınız çiziklere soğan, limon dilimi ve defne yaprağı yerleştirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Tepsinin tabanına limon dilimi ve soğanları yerleştirin.
  • Daha sonra hazırladığınız balıkları da tepsiye aralıklı olacak şekilde yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ortalama 40 dakika pişirin.
  • Ardından fırını 250 dereceye yükseltin ve 10 dakika daha pişirin.
  • Pişen balıkları salata ve sebze eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!