Fırında Çipura

Fırından çıktıktan sonra biberiye’nin kokusu inanılmaz sarıyor mutfağı iştahınızda bir o kadar kabarıyor. Ben bu balığı servis ederken roka, tere, reyhan, deniz tuzu, limon suyu, zeytinyağı kullanarak hoş kokulu bir salata hazırlıyorum. Tabağımın altına ilk önce salatadan sonra balığımı koyarak güzel bir görüntü elde ediyorum.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
48 dakika

Fırında Çipura Tarifi İçin malzemeler
- 3 adet çipura filetosu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2-3 dal taze biberiye
- 1 avuç deniz tuzu
Patateslerin terbiyesi için:
- 300 gr patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı hardal
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı tuz
Fırında Çipura Nasıl Yapılır?
- Çipura filetolarını güzelce temizleyip yıkadıktan sonra zeytinyağı, biberiye, karabiber, deniz tuzu kullanarak marine edin.
- Baby patatesleri güzel bir şekilde yıkadıktan sonra mayonez tenceresinin içerisine zeytinyağı, hardal, ketçap, yoğurt, kuru kekik, tuz gibi malzemeleri katarak karıştırın.
- Patatesleri ilave ederek alttan üste doğru karıştırarak sosu iyice yedirin.
- Daha sonra fırın tepsisine marine ettiğimiz levrekleri koyalım. Patatesleri ilave edelim.
- Fırını 200 dereceye getirelim. Isındıktan sonra 48 dakika boyunca pişmeye bırakalım.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR