ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ FIRINDA USKUMRU

Fırında Uskumru

Fırında Uskumru

Bağışıklığı güçlendirmesiyle bilinen uskumru, potasyum, selenyum, fosfor, magnezyum ve kalsiyum bakımından son derece zengindir. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan uskumru balığı, isteğe göre kızartma, ızgara ve fırınlama yöntemleriyle pişirilebilir. Yaşlanma karşıtı özelliklerinin yanı sıra vücut direncini de arttırır. Uskumru ile hem hafif, hem de leziz bir yemek hazırlamak istiyorsanız, kollarınızı şimdiden sıvayın. Malzemeler hazırsa, fırında uskumru tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı balık çeşitlerini denemek için; fırında balık, fırında levrek ve fırında somon tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Uskumru Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet uskumru
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet patates
  • 2 dal biberiye
  • 1 adet limon

Sosu için:

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu (taze sıkılmış)
  • 1 adet portakalın suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Fırında Uskumru Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uskumruları güzelce temizleyin ve bol suyla yıkayın.
  • Fazla sularını kağıt havlu ile kuruladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Kuru soğanı yarım ay, patatesleri ise ince dilimler halinde doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyarak bütün halde bırakın.
  • Doğradığınız malzemeleri fırın tepsisine yerleştirin. İsteğe göre tepsiye limon dilimi ve biberiye de ekleyebilirsiniz.
  • Sos için; Sos malzemelerinin hepsini bir kasede karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı balıkların üzerinde gezdirin.
  • Balıkların üzerini yağlı kağıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ortalama 20 dakika pişirin.
  • Bu sürenin sonunda yağlı kağıdı kaldırın ve 15 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.

Fırında Uskumru Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Uskumrunun yanında sunulan limon dilimleri, biberiye, sarımsak ve soğan isteğe bağlıdır.
  • Patates dilimlerini de hazırladığınız sosa batırabilirsiniz.
  • Balık kokusunu gidermek için fırın tepsisine 1-2 adet defne yaprağı ekleyebilirsiniz.
  • Sosu balıkların üzerinde gezdirmek yerine, balıkları sosa batırarak da tepsiye yerleştirebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!