Sebze Kızartmaları: Yaz Sebzeleriyle Hazırlanan 10 Farklı Kızartma Tarifi
Sebze kızartması nasıl yapılır? Hangi sebzeler kızartılır? İşte, sıcak havalarda hafif ve doyurucu bir menü hazırlamak isteyenler için, yaz sebzeleriyle hazırlanan 10 nefis kızartma tarifi:

Yaz aylarında bunaltıcı havaların etkisiyle yemek yeme alışkanlıklarımız da değişiyor. Kısa sürede hazırlanan ve diğer yemeklere göre daha hafif olan sebze kızartmaları, yaz aylarının favorisi. Taze fasulye, biber, patlıcan, domates, enginar, kabak, bamya ve börülce, yaz sebzeleri olarak pazar tezgahlarında yer alıyor. Bu sebzeleri kullanarak kısa sürede yemek hazırlamak isteyenleri böyle alalım İşte, tadı damağınızda kalacak yaz sebzelerinden oluşan 10 nefis kızartma tarifi:

  1. Çıtır Bamya Kızartması

Yaz aylarında sık sık tüketilen bamya ile nefis bir kızartma hazırlamaya ne dersiniz? Çıtır çıtır lezzetiyle bamya kızartmasını domates sosu ve yoğurt sosu ile birlikte sunabilirsiniz.

  1. Havuç Kızartması

Havucun rendelenerek yoğurtla karıştırılmasıyla hazırlanan havuç kızartması, genellikle yemeklerin yanında tamamlayıcı lezzet olarak sunulur.

  1. Kabak Kızartması

Yalnızca 7 malzemeden oluşan kabak kızartması, ince ince dilimlenmiş kabaklarla hazırlanır. Kızarttıktan sonra üzerine yoğurt gezdirebilir ve baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.

  1. Mantar Kızartması

Mantarın yumurta ve galeta ununa bulanmasıyla hazırlanan bu yemek, yüksek proteinlidir. Porsiyonu, yaklaşık 150 kalori değerindedir.

  1. Patlıcan Kızartması

İnce ince dilimlenmiş patlıcanlar, kızartıldıktan sonra servis tabağına alınır. Üzerine hem sarımsaklı yoğurt, hem de domates sosu ekleyebilirsiniz.

  1. Roma Usulü Enginar Kızartması

Yalnızca 3 malzemeden oluşan enginar kızartması, mevsimin en taze enginarları ile hazırlanır. Hardallı sos eşliğinde servis edilir.

  1. Sirkeli Patates Kızartması

Klasik patates kızartmasından sıkılanlar için bir alternatifimiz var. Patateslerin sirkede bekletilmesiyle hazırlanan bu yemek, ekmek arasına konularak afiyetle tüketilebilir.

  1. Taze Fasulye Kızartması

Fasulyenin önce şoklanması, ardından kızartılmasıyla hazırlanan bu yemek, sıcak sıcak servis edilir. Üzerine domates sosu ekleyebilirsiniz.

  1. Yeşil Domates Kızartması

Daha önce hiç yeşil domates yemeyenler için, leziz bir önerimiz var. Halka halka dilimlenen bu domatesler, sebze köftesi gibi sunulabilir.

  1. Yoğurtlu Sebze Kızartması

Brokoli, karnabahar ve havuç ile hazırlanan sebze kızartması, yoğurtla birlikte servis edilir. İsteğe göre farklı sebzeler ekleyerek zenginleştirebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Karışık kızartmanın yanına ne gider?
  2. Kolay kızartma tatlıları
  3. Kök sebze yemekleri
  4. Etli sebze yemekleri
  5. Düşük kalorili sebze yemekleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Ispanak Borani Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Somon Balığı Nasıl Temizlenir?
Cennet Çiçeği Küfeya Bakımı Nasıl Yapılır?
Glikoz Şurubu Nedir, Zararları Nelerdir?
Tat Duyusu: Hangi Tatları Alabiliyoruz?
Hindistan Cevizi Suyunu Kullanmanın 9 Yolu