Limonlu Tarifler: Limonla Yapabileceğiniz 17 Nefis Tarif
Limon hangi tarifler kullanılır? Limonlu tatlılar nelerdir? İşte, salataların vazgeçilmez malzemesi olarak bilinen limonla yapabileceğiniz birbirinden lezzetli 17 pratik tarif:

Limon, yıl boyunca büyüyen, küçük bir ağaç türü ve meyvesidir. Başta salatalar olmak üzere birçok yemekte kullanılan limon, yüksek oranda C vitamini içerir. Soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendiren limon, bitki çaylarına da eklenebilir. İşte, limon ile yapabileceğiniz 17 farklı tarif:

  1. Bisküvili Limonlu Parfe


Yalnızca 6 malzemeden oluşan parfe, sıcak havalarda serinletici bir tatlı hazırlamak isteyenler için idealdir. Yapımında isteğe göre yulaflı veya kepekli bisküvi kullanabilirsiniz.

  1. Haşhaşlı Limonlu Kek


Haşhaş ve limon suyu ile hazırlanan bu kek, aromatik tadıyla çay saatlerinin vazgeçilmezidir. İsteğe göre portakal kabuğu rendesi ekleyerek daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

  1. Key Lime Pie


Yulaflı bisküvi, lime suyu, yoğunlaştırılmış süt ve krema ile hazırlanan bu tatlı, Amerikan mutfağının en meşhur tartlarından biridir. İsteğe göre küçük veya büyük porsiyonlar halinde sunulabilir.

  1. Lemon Chiffonade


Süngerimsi bir dokuya sahip olan bu kek, hafif tatlardan hoşlananlar için idealdir. Ana malzemeleri limon kabuğu ve limon suyudur. Ortalama 45-50 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Limonlu Cheesecake


Cheesecake sevenleri böyle alalım. Tabanı bisküvi, iç harcı labne ve üzeri limon sosu ile zenginleştirilen bu tatlı, dilimlenerek servis edilir. Pişirme aşamasından sonra mutlaka buzdolabında dinlendirilmelidir.

  1. Limonlu Kremalı Dondurma


Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte dondurma sezonu açıldı. Siz de evde kendi dondurmanızı hazırlamak istiyorsanız, limonlu kremalı dondurma tarifimizi deneyebilirsiniz.

  1. Limonlu Parfe


Krema, jelatin ve limon kabuğu ile hazırlanan parfe, küçük porsiyonlar halinde sunulur. İsteğe göre meyveli soslarla veya mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.

  1. Limonlu Tart


Limonla yapabileceğiniz nefis tariflerden biri de tarttır. Limon kreması ve tart hamuru ile hazırlanan bu tatlıyı, rendelenmiş limon kabuklarıyla süsleyebilirsiniz.

  1. Limonlu Bisküvi


Ortası limon kreması ile zenginleştirilen bu bisküviler, çayın yanına çok yakışır. Küçük büyük demeden herkesin severek tükettiği tariflerden biridir.

  1. Limonlu Brownie


Kahvenin en lezzetli eşlikçisi olarak bilinen brownie'yi limonlu versiyonuyla denemeye ne dersiniz? Hazırladığınız limon sosunu, oda ısısına geldikten sonra ilave etmeye özen gösterin.

  1. Limonlu Cannoli


Kökeni Sicilya'ya dayanan cannoli, İtalyan mutfağına özgü bir tatlıdır. İç dolgusunda hem limon, hem de portakal rendesine yer verilir. İsteğe göre uçları çikolata veya hindistan cevizine bulanabilir.

  1. Limonlu Glutensiz Kurabiye


Karabuğday unu, mısır nişastası ve fındık ile hazırlanan bu kurabiye, glutensiz beslenmek isteyenler için idealdir. Diğer kurabiye çeşitlerine göre daha düşük kalorilidir.

  1. Limonlu Panna Cotta


Limon kabuğu, jelatin ve krema ile hazırlanan panna cotta da, İtalyan tatlısıdır. Genellikle küçük kupların içinde sunulur. Farklı çeşitlerini denemek için, panna cotta tariflerine göz atın.

  1. Limonlu Soğuk Sufle


Limon suyu ve krema ile hazırlanan sufle, akışkan bir tatlıdır. Buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir. Üzeri hindistan cevizi ile zenginleştirilebilir.

  1. Limonlu ve Muhallebili Tart


İç harcı muhallebi ile doldurulan bu tart, hem görünümü, hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır. İsteğe göre üzeri kalp şeklindeki kurabiyeler ile süslenebilir.

  1. Limonlu Viennese


Şık görünümü ve aromatik tadıyla, davet sofralarının vazgeçilmezi olacak bir tarifimiz var. Limonlu vienneseyi sunmadan önce, üzerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.

  1. Torta Caprese Al Limone


İtalya'nın Capri Adası'nın meşhur keki olan torta caprese, badem veya ceviz unu ile hazırlanır. Yapımında mascarpone peyniri ve limon suyu kullanılır.

Şunlara da göz atın;

  1. Elmalı tatlı tarifleri
  2. Portakallı tatlılar
  3. Muzlu tatlılar
  4. Çilekli tarifler
  5. Vişneli tarifler

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı