ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ LİMONLU PARFE

Limonlu Parfe

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limonlu Parfe Tarifi İçin malzemeler

  • 25 ml krema
  • 1 yumurta sarısı
  • 30 gr süzme yoğurt
  • 1 limonun kabuğu
  • 5 gr toz şeker
  • 5 gr yaprak jelatin

Limonlu Parfe Nasıl Yapılır?

Kremayı mikserle iyice çırpın. Yumurta sarısını ilave edip çırpmaya devam edin. Süzme yoğurt, rendelenmiş limon kabuğu ve şekeri ilave edin. Son olarak suda beklettiğiniz yaprak jelatinleri de ekleyerek karıştırın. Parfe harcını içinde bir dilim ince kek bulunan kalıba alın. Derin dondurucuda bekletin. İyice donunca kalıptan çıkarın. Yanında çilek ve çilek sosla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Misafir ağırlarken sunabileceğiniz bisküvili limonlu parfe tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!