ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR LİMONLU PARFE

Limonlu Parfe

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu Parfe Tarifi İçin malzemeler

  • 25 ml krema
  • 1 yumurta sarısı
  • 30 gr süzme yoğurt
  • 1 limonun kabuğu
  • 5 gr toz şeker
  • 5 gr yaprak jelatin

Limonlu Parfe Nasıl Yapılır?

Kremayı mikserle iyice çırpın. Yumurta sarısını ilave edip çırpmaya devam edin. Süzme yoğurt, rendelenmiş limon kabuğu ve şekeri ilave edin. Son olarak suda beklettiğiniz yaprak jelatinleri de ekleyerek karıştırın. Parfe harcını içinde bir dilim ince kek bulunan kalıba alın. Derin dondurucuda bekletin. İyice donunca kalıptan çıkarın. Yanında çilek ve çilek sosla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Misafir ağırlarken sunabileceğiniz bisküvili limonlu parfe tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.