ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ LEMON CHİFFONADE

Lemon Chiffonade

Lemon Chiffonade

Lemon chiffonade kek, süngerimsi dokusu olan limonlu bir kektir. İsteğe göre üzerine sos dökülerek servis edilebilir. Aslen Amerikan tarifi olan bu keki, Japonlar daha güzel yapmaktadır. Ana malzemeleri limon kabuğu, limon suyu ve yumurtadır. Malzemeler hazırsa, lemon chiffonade tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif kek tarifleri için blondie, sütsüz kek ve fraiser tariflerine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lemon Chiffonade Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr un 
  • 200 gr şeker
  • 1 adet limon kabuğu, rendelenmiş
  • 6 gr tuz 
  • 12 gr kabartma tozu 
  • 125 gr sıvıyağ 
  • 125 gr yumurta sarısı 
  • 100 ml su 
  • 50 ml limon suyu 
  • 250 gr yumurta akı 
  • 125 gr şeker 
  • 1 gr krem tartar

Lemon Chiffonade Nasıl Yapılır?

  • Yumurta akı, 200 gr şeker ve krem tartarı sert beyaz bir köpük olana kadar çırpın. 
  • Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve şekeri rengi açılana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. 
  • Bir kapta un, tuz ve kabartma tozunu harmanlayın. 
  • Yumurta sarılarının çırpıldığı kaba sıvıyağ ve su ekleyin. 
  • Unlu karışımı yavaş yavaş yumurta sarılarına ekleyerek karıştırın. 
  • Yumurta beyazından kaşık kaşık alarak hacmini söndürmemeye dikkat ederek karıştırın. 
  • Kek kalıbına alarak 180 derecede 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!