ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ LİMONLU VE MUHALLEBİLİ TART

Limonlu Ve Muhallebili Tart

Limonlu ve muhallebili tart

Sevgili Zeynep Dinç’den nostaljik birliktelikleri anan muhallebili nefis bir tart tarifi.. Limonlu ve muhallebili tartı, çıtır hamuru, hafif muhallebisi ve kalpli kurabiyeleri ile özel günlerde kolayca hazırlayıp sunabilirsiniz. İsteğe göre üzerini damla çikolata parçaları ve renkli pasta süsleri ile zenginleştirebilirsiniz.

Şık sunumu ile herkesi kendine hayran bırakan kakaolu küçük tartlar ve papatya kremalı mandalinalı mini tart tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limonlu Ve Muhallebili Tart Tarifi İçin malzemeler

Tart için

  • 3 bardak un
    • 125 g tuzsuz tereyağı (Soğuk ve küp küp kesilmiş)
    • 6 yemek kaşığı toz şeker
    • 1/2 limon kabuğu rendesi
    • 1 tutam tuz
    • 6-7 yemek kaşığı su (Soğuk)

Kenarları için

    • 1 yemek kaşığı yoğurt
    • 1 tatlı kaşığı pekmez
    • 1 avuç fıstık ve ceviz içi (Doğranmış)

Muhallebi için

    • 500 ml süt
    • 35 g pirinç unu
    • 3-3,5 yemek kaşığı toz şeker
    • 3-4 damla limon suyu

Limonlu Ve Muhallebili Tart Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kasede un, toz şeker ve tuzu karıştırın. Soğuk tereyağını ve limon kabuğu rendesini ekleyin.
  • Bir yandan elinizle malzemeyi ufalarken bir yandan da soğuk suyu kaşık kaşık ilave edin. (Gerekirse 1 yemek kaşığı daha su ekleyebilirsiniz.)
  • Yumuşak olmayan bir hamur elde edin. Bir disk gibi bastırıp streç filme sarın ve 2 saat süreyle buzdolabında dinlendirin.
  • Buzdolabından çıkardığınız hamuru elinizde biraz canlandırıp beşte birini kenara ayırın ve kalan büyük parçayı pişirme kağıdı serili fırın tepsisi üzerinde avucunuzla bastırarak tıpkı büyük bir pizza tabanı gibi açın.
  • Yaklaşık 28-30 cm’lik bir çapa ulaşınca kenarlarını tart kenarı şeklinde yaklaşık 1,5 cm kadar kaldırın. İçten ve dıştan ellerinizle bastırarak sağlamlaştırın.
  • Yoğurt ve pekmezi bir kapta çırpın ve hamurun kenarlarına sürdükten sonra çerezleri üzerine yapıştırın. Tartın zeminine kabarmaması için çatalla delikler açın. (Pişirme esnasında bu kenarlar bir miktar yayılacaktır, endişe etmeyin.)
  • Ayırdığınız beşte birlik hamuru da başka bir pişirme kağıdı serili fırın tepsisi üzerinde elinizle bastırarak açın ve kurabiye kalıbı ile 8-10 tane kalp kesin. Arzuya göre üzerlerine biraz pekmez sürüp çerez serpebilirsiniz. 
  • Hazırladığınız hamurları iki tepsiye alarak önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 25-30 dakika süreyle kontrollü bir şekilde pişirin.
  • Tartı fırından çıkarınca çelik bir tencerede süt, pirinç unu ve toz şekeri sürekli karıştırarak kuvvetli ateşte muhallebiyi pişirin.
  • Ceylan gözü yaptığında 3-4 damla limon sıkıp ocaktan alın ve 5 dakika süreyle kabuk tutmaması ve biraz soğuması için karıştırmaya devam edin.
  • Muhallebiyi boş tartın içine dökün, üzerine kalp kurabiyelerini yerleştirin. 30 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!