ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR LİMONLU PANNA COTTA

Limonlu panna cotta

Limonlu panna cotta

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu panna cotta tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı jelatin
  • 2.5 su bardağı krema 
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi (Çok ince rendelenecek)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü 

Limonlu sos için

  • 2 limon kabuğu rendesi ve suyu
  • 3-4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta + 1 çay bardağı su

Limonlu panna cotta Nasıl Yapılır

@nurlu
61.2 bin takipçi
Nurşen Aksoy

  • Süt, krema, limon kabuğu rendesi, vanilya özütü ve şekeri ocakta kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.
  • Isınan sütlü karışımı ocaktan alıp, içine 3-4 yemek kaşığı soğuk sütle karıştırdığınız jelatini devamlı karıştırarak ekleyin. Sonra da bardaklara paylaştırıp, buzdolabına koyun ve en az 6 saat kıvam alması için bekletin.
  • Sosu için limon suyu, rendesi, şeker ve nişastalı karışımı sos tenceresinde kısık ateşte karıştırarak pişirin. Daha sonra donan panna cottaların üzerine paylaştırın. Panna cottalarınız iyice soğuduktan sonra servis edin.

Kivili panna cotta tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.