Limonlu Panna Cotta

Limonlu Panna Cotta
29 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Limonlu Panna Cotta için

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı jelatin
  • 2.5 su bardağı krema 
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi (Çok ince rendelenecek)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü 

Limonlu sos için

  • 2 limon kabuğu rendesi ve suyu
  • 3-4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta + 1 çay bardağı su
Limonlu Panna Cotta

Nasıl Yapılır

@nurlu
61.2 bin takipçi
Nurşen Aksoy

  1. Süt, krema, limon kabuğu rendesi, vanilya özütü ve şekeri ocakta kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.
  2. Isınan sütlü karışımı ocaktan alıp, içine 3-4 yemek kaşığı soğuk sütle karıştırdığınız jelatini devamlı karıştırarak ekleyin. Sonra da bardaklara paylaştırıp, buzdolabına koyun ve en az 6 saat kıvam alması için bekletin.
  3. Sosu için limon suyu, rendesi, şeker ve nişastalı karışımı sos tenceresinde kısık ateşte karıştırarak pişirin. Daha sonra donan panna cottaların üzerine paylaştırın. Panna cottalarınız iyice soğuduktan sonra servis edin.

Kivili panna cotta tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo