Limonlu Panna Cotta

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Limonlu Panna Cotta Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı jelatin
- 2.5 su bardağı krema
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 limon kabuğu rendesi (Çok ince rendelenecek)
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Limonlu sos için
- 2 limon kabuğu rendesi ve suyu
- 3-4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta + 1 çay bardağı su
Limonlu Panna Cotta Nasıl Yapılır?
@nurlu
61.2 bin takipçi
Nurşen Aksoy
- Süt, krema, limon kabuğu rendesi, vanilya özütü ve şekeri ocakta kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.
- Isınan sütlü karışımı ocaktan alıp, içine 3-4 yemek kaşığı soğuk sütle karıştırdığınız jelatini devamlı karıştırarak ekleyin. Sonra da bardaklara paylaştırıp, buzdolabına koyun ve en az 6 saat kıvam alması için bekletin.
- Sosu için limon suyu, rendesi, şeker ve nişastalı karışımı sos tenceresinde kısık ateşte karıştırarak pişirin. Daha sonra donan panna cottaların üzerine paylaştırın. Panna cottalarınız iyice soğuduktan sonra servis edin.
Kivili panna cotta tarifi için tıklayın

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR