Key Lime Pie

Amerika'nın meşhur limonlu tartı, 'key lime pie' lezzeti ile damağınızda iz bırakıyor. Yulaflı bisküvi, yoğunlaştırılmış süt, lime suyu ve pudra şekeri ile hazırlanan key lime pie, çayın yanında sunulur. Malzemeleriniz hazırsa key lime pie tarifinin detayları aşağıda.
Alternatif lezzetler için çikolatalı tiramisu pie ve banoffee pie tariflerine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Key Lime Pie Tarifi İçin malzemeler
- 300 gr yulaflı bisküvi
- 150 gr tereyağı, eritilmiş
- 1 x 397 gr yoğunlaştırılmış süt
- 3 orta boy yumurta sarısı
- 4 adet lime suyu ve kabuk rendesi (Limonda kullanılabilir)
- 300 ml krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- Süslemek için ekstra lime kabuğu rendesi (limonda kullanılabilir)
Key Lime Pie Nasıl Yapılır?
- Kurabiyeyi mutfak robotuna alarak parçalayın. Mutfak robotu kullanmak istemezseniz bir plastik torbaya koyarak oklava ile ezebilirsiniz.
- Eritilmiş tereyağı ile toz kurabiyeyi karıştırın, 22 cm’lik kelepçeli kalıbın tabanına ve kenarlarına bastırın.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Çıkartın ve soğutun.
- Yumurta sarılarını büyük bir kaseye koyun ve el mikseri ile çırpın.
- Yoğunlaştırılmış sütü ekleyin ve 3 dakika çırpın, ardından ince rendelenmiş limon kabuğunu ve 4 limonun suyunu ekleyin ve tekrar 3 dakika çırpın.
- Dolguyu kelepçeli soğuyan kabın üzerine dökün ve ardından 20 dakika pişirin. En az 3 buzdolabında soğutun.
- Servise hazır olduğunda kaptan dikkatlice çıkartarak servis tabağında alın.
- Süslemek için krema ve pudra şekerini hafifçe, köpürene kadar çırpın.
- Kremayı pastanın üstüne dökün veya sıkın. Ekstra limon kabuğu rendesi ile bitirin. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR