ANASAYFA TARİFLER İTALYAN MUTFAĞI YEMEKLERİ LİMONLU CANNOLİ

Limonlu Cannoli

Limonlu Cannoli

İtalyan mutfağının en özel tariflerinden biri olan cannoli tatlısının kökeni, Sicilya'ya dayanır. İtalyan ve Amerikan mutfağında çok popüler olan bu tatlı, ince hamur ve limonlu iç dolgudan oluşur. Hamurun içi doldurulduktan sonra, boru şekli verilir ve sarılır. Malzemeler hazırsa, limonlu cannoli tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak fındıklı cannoli versiyonunu da deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limonlu Cannoli Tarifi İçin malzemeler

Hamur için:

  • 250 gr un 
  • 40 gr tereyağı 
  • 37 gr şeker
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi 
  • 90 ml su 

İç dolgusu için:

  • 200 gr labne peyniri
  • 150 gr sürülebilir beyaz peynir
  • 100 gr çikolata 
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet limon kabuğu rendesi 
  • ¼  limon suyu 
  • 1 adet portakal suyu rendesi 

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ

Limonlu Cannoli Nasıl Yapılır?

  • Cannoli yapımına hamur yapımı ile başlayın. Un karıştırma kabına alınır.
  • Tereyağı küp küp kesilerek soğukken un içerisine atılır ve elin tamamı sokulmadan parmak uçları ile un ve tereyağı karıştırılır. Doku olarak kum gibi olmalıdır. 
  • Şeker, su ve sirke eklenerek yoğurulmaya başlanır. 
  • Hamur kıvamına geldiğinde üzeri kapatılarak buzdolabında dinlendirilir. 
  • Bu sırada iç harç hazırlanmaya başlanır. 
  • Labne ve beyaz peynir kaba suları süzülerek koyulur. 
  • Çırpma teli yardımıyla karıştırılır ve homojen hale getirilir.
  • Pudra şekeri eklenerek karıştırılmaya devam edilir.
  • Çikolata küçük parçalar halinde kesilir, çikolata, limon kabuğu rendesi ve portakal kabuğu rendesi eklenerek karıştırılır. 
  • Limon suyu da eklenerek iç harç rahat koyulmak için bir sıkma torbasına alınır. Sıkma torbanız yoksa kaşıkla da yapabilirsiniz. 
  • Sıvıyağ ocağa alınarak kızdırılır. 
  • Hamur ince halde açılır ve yuvarlak halkalar kesilir. Isıya dayanıklı bir metal borular etrafına sarılır ve kızgın yağda renk alana kadar pişirilir. 
  • Bir havlu kağıda çıkartılır. Borular içlerinden alınarak iç dolgu sıkılır. Afiyet olsun. 

Limonlu Cannoli Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Metal boruları çıkarmak için acele etmeyin. Kızgın yağdan çıkan borular oldukça sıcak olacaktır, yanabilirsiniz. 
  • Hazırladığınız canollileri isterseniz çikolata, fıstık, fındık ya da Hindistan cevizine bulayabilirsiniz. 
  • Hamuru hazırlarken tereyağının soğuk olmasına dikkat edin.
  • Cannoli hamurlarını önceden yaparak dolapta 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!