ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ LİMONLU TART

Limonlu tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu tart tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 600 g un
  • 125 g toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 400 g tereyağı
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 4 yemek kaşığı soğuk su

Limonlu krema için

  • 6 yumurtanın sarısı
  • 2 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 125 ml limon suyu
  • 200 g toz şeker
  • 100 g tereyağı

Üzeri için

  • Rendelenmiş limon kabuğu

Limonlu tart Nasıl Yapılır

Un, şeker ve tuzu bir karıştırma kabında harmanlayın. Tereyağı, yumurta sarıları ve suyu ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sararak buzdolabında en az iki saat dinlendirin. Limonlu krema için tereyağı hariç tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak kaynatın. Sos koyulaşıp kıvam almaya başlayınca ocaktan alın. Tel süzgeçten geçirip tereyağını ilave edin ve tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırın. Dinlenen hamuru tart kalıbınızdan biraz daha büyük olacak şekilde bir merdane yardımıyla açın. Hafif yağladığınız tart kalıbına yayın ve kenarlarından sarkan kısımları kesin. Kestiğiniz parçaları hafif unlanmış tezgah üzerine alıp açın. Şekilli kurabiye kalıbıyla parçalar kesin. Tartınızın üzerine yağlı kağıt serip bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar 15-20 dakika pişirin ve üzerindeki bakliyatları alın. Ilınan turtanızın üzerine limonlu kremayı ilave edin ve kestiğiniz parçalar ile üzerini süsleyin. Üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin. Rendelenmiş limon kabuğu ile süsleyerek soğuk servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.