ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR LİMONLU KREMALI DONDURMA

> LİMONLU KREMALI DONDURMA
6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu kremalı dondurma tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 limon
  • 1 yemek kaşığı salep
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı krema

Üzeri için

  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • File Antep fıstığı
Limonlu kremalı dondurma Nasıl Yapılır

Sütü geniş bir tencerede kaynatın. Limonların kabuklarını rendeleyip sularını sıkın ve bir karıştırma kabına alın. Salep, toz şeker ve kremayı ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Limonlu karışımı hafif ılındırıp kaynayan süte ekleyin ve 10-12 dakika kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilınan karışımı bir kaba alın ve dondurucuda 8 saat dinlendirin. Dondurmayı servis kuplarına paylaştırın. Üzerini limon kabuğu rendesi ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.