ANASAYFA TARİFLER DONDURMALI TATLILAR LİMONLU KREMALI DONDURMA

Limonlu Kremalı Dondurma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limonlu Kremalı Dondurma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 limon
  • 1 yemek kaşığı salep
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı krema

Üzeri için

  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • File Antep fıstığı

Limonlu Kremalı Dondurma Nasıl Yapılır?

  • Sütü geniş bir tencerede kaynatın. Limonların kabuklarını rendeleyip sularını sıkın ve bir karıştırma kabına alın.
  • Salep, toz şeker ve kremayı ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
  • Limonlu karışımı hafif ılındırıp kaynayan süte ekleyin ve 10-12 dakika kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  • Ilınan karışımı bir kaba alın ve dondurucuda 8 saat dinlendirin. Dondurmayı servis kuplarına paylaştırın.
  • Üzerini limon kabuğu rendesi ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!