ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR YOĞUNLAŞTIRILMIŞ SÜT

Yoğunlaştırılmış Süt

Yoğunlaştırılmış Süt (Condensed Milk)

Yurt dışından baktığımız hemen hemen her tarifte gördüğümüz yoğunlaştırılmış sütün Türkiye'de satışı o kadar aktif değildir. Yoğunlaştırılmış süt yapmak vakit alsa da yapımı oldukça kolay, adımları takip ederek yaptığınız yoğunlaştırılmış süt ile lezzetli tarifleri deneyebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa yoğunlaştırılmış süt tarifinin yapım aşamaları aşağıda. 

Yoğunlaştırılmış süt ile nefis brigadeiro tarifini hazırlayabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yoğunlaştırılmış Süt Tarifi İçin malzemeler

  • 1000 gr süt 
  • 150 gr şeker 

Yoğunlaştırılmış Süt Nasıl Yapılır?

  • Süt tencereye alınarak 2 saat boyunca kaynatılır. 
  • Tahta kaşık ile karıştırılır. 
  • Sütün yarısından fazlası buharlaştığında süt süzgeçten geçirilerek yeni bir tencereye alınır. 
  • Şeker eklenerek kaynama noktasına getirilir. 
  • Şeker eridikten sonra bir kaba alınarak buzdolabında saklanır. 
  • Soğuduğu zaman kullanıma hazırdır. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!