Yoğunlaştırılmış Süt

27 Eylül 2021 tarihinde güncellendi.
Yoğunlaştırılmış Süt

Yurt dışından baktığımız hemen hemen her tarifte gördüğümüz yoğunlaştırılmış sütün Türkiye'de satışı o kadar aktif değildir. Yoğunlaştırılmış süt yapmak vakit alsa da yapımı oldukça kolay, adımları takip ederek yaptığınız yoğunlaştırılmış süt ile lezzetli tarifleri deneyebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa yoğunlaştırılmış süt tarifinin yapım aşamaları aşağıda. 

Yoğunlaştırılmış süt ile nefis brigadeiro tarifini hazırlayabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yoğunlaştırılmış Süt için

Malzemeler

  • 1000 gr süt 
  • 150 gr şeker 
Yoğunlaştırılmış Süt

Nasıl Yapılır

  1. Süt tencereye alınarak 2 saat boyunca kaynatılır. 
  2. Tahta kaşık ile karıştırılır. 
  3. Sütün yarısından fazlası buharlaştığında süt süzgeçten geçirilerek yeni bir tencereye alınır. 
  4. Şeker eklenerek kaynama noktasına getirilir. 
  5. Şeker eridikten sonra bir kaba alınarak buzdolabında saklanır. 
  6. Soğuduğu zaman kullanıma hazırdır. 
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo