ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ LİMONLU VİENNESE

Limonlu viennese

Limonlu viennese

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu viennese tarifi için malzemeler

  • 120 g pudra şekeri
  • 180 g tereyağı 
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 adet limon kabuğu rendesi 
  • 1 adet yumurta akı 
  • 360 g un 
  • 1 paket vanilya

Limonlu viennese üzeri için

  • Pudra şekeri

Limonlu viennese Nasıl Yapılır

Ağızda dağılan nefis kurabiyeler...

  • Pudra şekeri ve tereyağını mikserle iyice çırpın. Limon kabuğu rendesi, yumurta akı ve tuzu ilave edip 1-2 dakika daha çırpın. 
  • Unu, nişastayı ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin. Kısa bir süre karıştırıp hamuru yıldız uçlu krema torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak istediğiniz şekilde sıkıp önceden ısıtılmış 165 derece fırında 10 dakika pişirin (Altı ve üstü sadece pembeleşene kadar).

Limonun faydaları, turunçgiller ailesi gibi, içerdiği kimyasallar ve yüksek oranda C vitamini nedeniyle çok fazladır. Ayrıca güçlü bir antioksidan olan limon, anti-kanserojen olarak kabul edilir.

Limonlu fındıklı kurabiye tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.