ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ PANNA COTTA TARİFLERİ: HAFİF, FARKLI VE NEFİS 8 PANNA COTTA TARİFİ

PANNA COTTA TARİFLERİ: HAFİF, FARKLI VE NEFİS 8 PANNA COTTA TARİFİ

Panna cotta nedir? Panna cotta hangi ülkenin tatlısı? Evde panna cotta nasıl yapılır? Panna cotta jelatinsiz nasıl yapılır? İşte, sofralarınızı güzelleştirecek 8 nefis panna cotta tarifi:
Panna Cotta Tarifleri: Hafif, Farklı ve Nefis 8 Panna Cotta Tarifi

İtalyan mutfağına özgü bir tatlı olan panna cottanın geçmişi aslında çokta eskilere dayanmıyor. İlk olarak 1960'lı yıllarda çıkarılan İtalyan yemek kitaplarında yer verilen bu tatlı, İtalya'nın kuzeyinde yer alan Piedmont Bölgesi'nin geleneksel tatlısı olarak biliniyor. Geleneksel panna cotta tarifinde orman meyvesi sosu kullanılsa da, mutfak kültürü ve damak zevkine göre çikolatalı, karamelli ve meyveli çeşitleri de yapılıyor. Öyle ki bazı ülkelerde tuzlu panna cottalar da çok seviliyor. Ana malzemesi jelatin olan bu tatlı, kremalı, sütlü ve hafif bir tatlı olarak olarak sunuluyor. Peki, panna cotta nasıl yapılır? Panna cottanın çeşitleri nelerdir? İşte, İtalyan mutfağından dünyaya yayılan ve çok beğenilen 8 farklı panna cotta tarifi:



Listemize klasik panna cottanın en geleneksel haliyle başlıyoruz. 5 farklı malzemeyle hazırlanan panna cottayı orman meyveli sos eşliğinde sunabilirsiniz. Üstelik hazırlaması yalnızca 20 dakika.



Son yıllarda cheesecake, cupcake gibi tatlıların içerisinde sık sık kullanılan limonu, bu kez panna cotta sosu yapımında kullandık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Limon aromalı panna cottayı, yemeklerden sonra servis edebilirsiniz.



Kahve de tatlıların içerisinde kullanılmaya başlanan malzemelerden biridir. Kahveli panna cotta için granül kahve kullanabilir, çikolatalı sos ile zenginleştirebilirsiniz.



Krema, süt ve jelatin ile hazırlanan panna cotta'yı şeftali sosu ile tatlandırmaya ne dersiniz? Yapımında yalnızca 6 malzeme kullanılan şeftali soslu panna cottayı 30 dakikada hazırlayabilirsiniz.



Daha önce bahsettiğimiz gibi panna cotta artık sadece tatlı olarak değil, tuzlu çeşitleriyle de sunuluyor. Tuzlu panna cottayı parmesan peyniri, ceviz, kekik ve nar ekşisi ile hazırlayabilirsiniz.



Tuzlu panna cotta yapımında peynir kullanmak istemiyorsanız, önerimiz hindistan cevizi şekeri. Akçaağaç şurubu veya bal ile tatlandırılan bu tarifi, kısa sürede hazırlayabilirsiniz.



Özellikle kış aylarında büyük bir ilgi gören bal kabağını farklı tatlılar da kullanmak istiyorsanız, bal kabaklı panna cotta tam size göre. İsteğe göre böğürtlen ve frambuaz ile süsleyebilir, dondurma eşliğinde sunabilirsiniz.



Dondurulmuş vişneleri nasıl değerlendireceğinizi bilmiyorsanız, vişne soslu panna cotta tarifine göz atın. Kolayca hazırlanan bu tatlı, hafif tatlar sevenlerin favorisi olacak, bizden söylemesi.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!