ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ HAŞHAŞLI LİMONLU KEK

Haşhaşlı Limonlu Kek

Haşhaşlı limonlu kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Haşhaşlı Limonlu Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 100 g tereyağı (Eritilmiş)
  • 3 su bardağı un
  • 1 limonun suyu (1 yemek kaşığını karbonatı eritmek için ayırın)
  • 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 çay kaşığı karbonat

Haşhaşlı Limonlu Kek Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpın. Şekeri ekleyin. Birkaç dakika daha çırpın. Sütü, yağı, limon suyunu ilave edin. Tekrar karıştırıp elenmiş unu ekleyin. Haşhaşı da ilave edin. Spatula ile tüm malzemeyi birbirine yedirin. En son kalan limon suyuna inceltilmiş karbonatı ekleyin. Hafifçe karıştırıp yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!