Haşhaşlı Limonlu Kek

Haşhaşlı Limonlu Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Haşhaşlı Limonlu Kek için

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 100 g tereyağı (Eritilmiş)
  • 3 su bardağı un
  • 1 limonun suyu (1 yemek kaşığını karbonatı eritmek için ayırın)
  • 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 çay kaşığı karbonat
Haşhaşlı Limonlu Kek

Nasıl Yapılır

  1. Yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpın. Şekeri ekleyin. Birkaç dakika daha çırpın. Sütü, yağı, limon suyunu ilave edin. Tekrar karıştırıp elenmiş unu ekleyin. Haşhaşı da ilave edin. Spatula ile tüm malzemeyi birbirine yedirin. En son kalan limon suyuna inceltilmiş karbonatı ekleyin. Hafifçe karıştırıp yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo