Kajulu Tarifler: Kaju Fıstığıyla Yapılan 10 Farklı Tarif
Kaju fıstığı hangi yemeklerde kullanılır? Kaju ile ne yemek yapılır? İşte, kaju fıstığıyla lezzetini ikiye katlayan 10 nefis ve pratik tarif:

Kaju, sakız ağacıgiller familyasına ait bir tropikal iklim bitkisidir. Brezilya'da yetiştirilen ve Portekizliler tarafından dünyaya tanıtılan bu besin, en çok Ekvator çevresinde bulunur. Genellikle kavrulduktan sonra kuruyemiş olarak tüketilen kaju, aynı zamanda tariflerin içerisinde kullanılarak da tüketilebilir. İşte, lezzetiyle yemeye doyamayacağınız 10 kajulu tarif:

  1. Kaju Fıstıklı Soya Soslu Marul Salatası

Soya sosu, marul ve fıstık ile harikalar yaratmaya ne dersiniz? Kajulu marul salatası, sıcak yaz günlerinde hafif ve sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal.

  1. Kaju ve Üzümlü Biscotti

İtalya'nın meşhur atıştırmalıklarından biri olan biscottiyi, bu kez kaju ve kuru üzüm ile zenginleştiriyoruz. Çay saatlerinde sunabileceğiniz bu tarifi, mutlaka defterinize kaydedin.

  1. Kaju Pesto Kremalı Sebze Makarna

Beslenme Koçu Çılga Turan'dan, avokado, fesleğen, zeytinyağı ve kaju ile hazırlanan nefis bir makarna tarifi. Vegan menülerine uygun olan bu makarnayı, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

  1. Vegan Peynir

Yalnızca 4 malzemeden oluşan vegan peynir, tahin ve kajunun nefis uyumunu sofralarınıza getiriyor. Buzlukta beklettikten sonra peynirinizi afiyetle yiyebilirsiniz.

  1. Plaza İnsanı Usulü Ananaslı Kajulu Et

Klasik et tariflerinden sıkılanlar için, ananas, kaju ve köri ile zenginleştirilen et tarifini sizlere öneriyoruz. Özellikle davet sofralarına çok yakıştığını söylemeden geçmeyelim.

  1. Kaju Fıstıklı Lahana Yemeği

Soğan, kereviz, havuç ve kaju ile hazırlanan lahana yemeği, sebze yemeği sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak niteliktedir. 

  1. Portakal Kremalı Kajulu Kek

Narenciye aromalarıyla lezzetlendirilen bu kek, portakal ve kaju ile zenginleştirilir. Süslemek için rendelenmiş portakal kabuklarını kullanabilirsiniz.

  1. Kaju Fıstıklı ve Naneli Sos

Kaju, nane ve kişniş ile hazırlanan bu sos, ana yemeklerin yanında sunulur. İsteğe göre kızartılmış ekmek dilimleri ile birlikte de sunabilirsiniz.

  1. Kaju ve Kabaklı Pirinç Makarnası

Biber, kabak ve teriyaki sos ile lezzetlendirilen kajulu pirinç makarnası, ortalama 35-40 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Az zamanda güzel bir yemek hazırlamak isteyenler için idealdir. 

  1. Kajulu ve Hardallı Patates Salatası

Gün sohbetlerinin vazgeçilmezi olan patates salatasını, bu kez kaju ve hardal ile renklendiriyoruz. Dilerseniz, patatesleri büyük parçalar halinde bırakmak yerine, küp küp doğrayarak da servis edebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Bademli tarifler
  2. Tavuklu salata tarifleri
  3. Salamlı tarifler
  4. Lor peynirli tarifler
  5. Mahlepli tarifler

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Kayısı Nasıl Saklanır?
Çilek Nasıl Seçilir: Dikkat Edilmesi Gereken 3 Özellik
Neden Ekmek Kabını Sirkeyle Silmeliyiz?
Süzme Bal ve Petek Balın Farkları Nelerdir?
Obezitenin Vücuda Etkileri Nelerdir?
Hayat Ağacı Olarak Bilinen Baobab Meyvesinin Faydaları Nelerdir?