ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ PORTAKAL KREMALI KAJULU KEK

Portakal kremalı kajulu kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakal kremalı kajulu kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 g un
  • 4 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 40 g vanilyalı puding tozu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 80 g yumuşatılmış tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 250 ml portakal suyu
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş kaju fıstığı

Kreması için

  • 90 g elenmiş pudra şeker
  • 60 g yumuşatılmış tereyağı
  • 120 g labne peyniri
  • 1 tatlı kaşığı portakal suyu
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

Üzeri için

  • Portakal kabuğu rendesi

Portakal kremalı kajulu kek Nasıl Yapılır

Un, kabartma tozu ve puding tozunu bir kaseye eleyin. Yumurtalar, şeker, tereyağı, portakal kabuğu ve portakal suyunu ekleyip mikserle iyice çırpın. Kaju fıstıklarını unlayıp karışıma ekleyin. Karışımı yağladığınız kelepçeli kek kalıbına aktarıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45- 50 dakika pişirin. Keki fırından çıkarıp tel ızgara üzerine alın. Kremayı hazırlamak için; bir sos tenceresinde pudra şekeri, labne peyniri, tereyağı, portakal suyu ve bir tatlı kaşığı portakal kabuğunu iyice karıştırıp 5 dakika pişirin. Kremayı kekinizin üzerine dökerek portakal kabuğu rendesi ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.