ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ PORTAKAL KREMALI KAJULU KEK

Portakal Kremalı Kajulu Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakal Kremalı Kajulu Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 g un
  • 4 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 40 g vanilyalı puding tozu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 80 g yumuşatılmış tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 250 ml portakal suyu
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş kaju fıstığı

Kreması için

  • 90 g elenmiş pudra şeker
  • 60 g yumuşatılmış tereyağı
  • 120 g labne peyniri
  • 1 tatlı kaşığı portakal suyu
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

Üzeri için

  • Portakal kabuğu rendesi

Portakal Kremalı Kajulu Kek Nasıl Yapılır?

  • Un, kabartma tozu ve puding tozunu bir kaseye eleyin. Yumurtalar, şeker, tereyağı, portakal kabuğu ve portakal suyunu ekleyip mikserle iyice çırpın.
  • Kaju fıstıklarını unlayıp karışıma ekleyin. Karışımı yağladığınız kelepçeli kek kalıbına aktarıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45- 50 dakika pişirin.
  • Keki fırından çıkarıp tel ızgara üzerine alın. Kremayı hazırlamak için; bir sos tenceresinde pudra şekeri, labne peyniri, tereyağı, portakal suyu ve bir tatlı kaşığı portakal kabuğunu iyice karıştırıp 5 dakika pişirin.
  • Kremayı kekinizin üzerine dökerek portakal kabuğu rendesi ile süsleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!