Portakal Kremalı Kajulu Kek

Portakal Kremalı Kajulu Kek
22 Haziran 2021
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Portakal Kremalı Kajulu Kek için

Malzemeler

  • 250 g un
  • 4 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 40 g vanilyalı puding tozu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 80 g yumuşatılmış tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 250 ml portakal suyu
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş kaju fıstığı

Kreması için

  • 90 g elenmiş pudra şeker
  • 60 g yumuşatılmış tereyağı
  • 120 g labne peyniri
  • 1 tatlı kaşığı portakal suyu
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

Üzeri için

  • Portakal kabuğu rendesi
Portakal Kremalı Kajulu Kek

Nasıl Yapılır

  1. Un, kabartma tozu ve puding tozunu bir kaseye eleyin. Yumurtalar, şeker, tereyağı, portakal kabuğu ve portakal suyunu ekleyip mikserle iyice çırpın.
  2. Kaju fıstıklarını unlayıp karışıma ekleyin. Karışımı yağladığınız kelepçeli kek kalıbına aktarıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45- 50 dakika pişirin.
  3. Keki fırından çıkarıp tel ızgara üzerine alın. Kremayı hazırlamak için; bir sos tenceresinde pudra şekeri, labne peyniri, tereyağı, portakal suyu ve bir tatlı kaşığı portakal kabuğunu iyice karıştırıp 5 dakika pişirin.
  4. Kremayı kekinizin üzerine dökerek portakal kabuğu rendesi ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo