Vegan Peynir

Evde peynir yapmayı hiç denediniz mi? Vegan menülerine uygun olacak şekilde hazırlanan bu peynirin içinde kaju, tuz, bitkisel jelatin ve tahin kullanılmaktadır. Vegan Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Başkara'dan vegan peynir nasıl yapılır birlikte görelim.
Vegan menemen ve kalsiyumlu dereotlu badem peyniri tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
1 kişilik
Hazırlama
Süresi
1 saat
Pişirme
Süresi
5 dakika

Vegan Peynir Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı çiğ kaju
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 2 çorba kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı bitkisel jelatin (agar agar)
Vegan Peynir Nasıl Yapılır?
- Kajuları bir kasenin içerisine alın ve üzerini geçecek şekilde su ekleyin.
- Kajuları bu suyun içerisinde ortalama 6 saat kadar bekletin.
- Bekleme süresinin sonunda kajuların suyunu süzün.
- Bir bardak ılık su, kaya tuzu, tahin ve kajuları blenderdan geçirin.
- Başka bir kasede agar agar'ı ve bir su bardağı suyu karıştırarak jelatini eritin.
- Agar agarı blenderdan geçirdiğiniz karışıma ekleyin.
- Hazırladığınız karışımı kare bir kalıbın içerisine alarak buzlukta 1 saat boyunca bekletin. Peyniriniz hazır. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?