Kaju Ve Üzümlü Biscotti

İtalya'nın meşhur kurabiye benzeri biscottilerini çay ve kahve yanında, gün aralarında yemek için lezzetli bir alternatif. Kıtır dokusu ve mükemmel lezzeti ile biscotti kuruyemiş, taze ya da kuru meyve ile yapılabilir. Malzemeleriniz hazırsa kaju ve kuru üzümlü biscotti tarifinin detayları aşağıda.
Farklı versiyonları olan çikolatalı biscotti, tuzlu biscotti ve kahve ve cevizli biscotti tariflerine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika

Kaju Ve Üzümlü Biscotti Tarifi İçin malzemeler
- 100 gr bitkisel yağ
- 200 gr şeker
- 400 gr un
- 3 yumurta
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu
- 100 gr kaju
- 60 gr kuru üzüm
Kaju Ve Üzümlü Biscotti Nasıl Yapılır?
- Fırını 190 derecede ısıtın.
- Bir kapta yağ, yumurta ve şekeri karışana kadar çırpın. Un ve kabartma tozunu ayrı bir yerde harmanlayarak ekleyin. kaju ve üzümü ekleyerek yoğurun, hamur kıvamına geldikten sonra 5 dakika dinlendirin.
- Hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerinde el yardımı ile açın. Yaklaşık 1,5 cm kalınlığında. Fırında 30 dakika pişirin.
- 30 dakika sonunda fırından çıkartarak dilimleyin ve arkası önünü tekrar fırına atarak pişirin.
- Ilıdıktan sonra servis edin. Afiyet olsun.
Kaju ve Kuru Üzümlü Biscotti Tarifinin Püf Noktası Nedir?
- Hamur cıvık ve ele yapışan bir kıvamda olacaktır. Hamuru elinizi unlayarak açabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR