Diyete Uygun Hafif Kahvaltı Tarifleri: 21 Sağlıklı Tarif
Diyet listeleri için az kalorili sağlıklı kahvaltılık tarifleri arayanları böyle alalım. İşte, düşük kalorisi ile diyet listelerine uygun hafif ve sağlıklı 21 nefis kahvaltı tarifi:

Güne enerjik başlamayı kim istemez ki? Sabahları dinç bir şekilde kalkmak ve gün boyunca enerjik olmak için kahvaltının doğru yapılması gerekir. Özellikle hafta içi birçok kişi tarafından atlanan bu öğün, oldukça önemlidir. Bir demlik çay eşliğinde yapılan kahvaltılar, gün içinde tok kalmamızı ve daha kolay diyet yapabilmemizi de sağlar. Fakat kahvaltıda sağlıklı ve hafif beslenmek de gerekir. Özellikle poğaça, hamur işi gibi yağlı besinlerden uzak durulmalı, bunun yerine hafif atıştırmalıklar tercih edilmelidir. Kahvaltıda vitamin bakımından zengin besinler tercih edilmesi, gün içinde yenilecek yemek miktarını da azaltır. Peki, sağlıklı kahvaltılıklar nelerdir? Güne enerjik başlamak için hangi kahvaltılıklar tercih edilmelidir? İşte, diyet listelerine uygun bir şekilde sunulan az kalorili ve sağlıklı kahvaltılıklar:

  1. Glutensiz Ekmek


Sağlıklı bir hayat için üç beyazdan uzak durmamız gerektiği, uzmanlar tarafından sık sık söyleniyor. Güne hafif bir başlangıç yapmak için, önceden hazırlanmış glutensiz ekmekleri tercih edebilirsiniz.

  1. Omurice


Japon mutfağına özgü bir omlet olan omurice, bezelye, soya sosu, biber gibi besinlerle zenginleştirilir. Ortalama 20-25 dakikada hazırlanan omurice, uzun süre tokluk hissi verir.

  1. Ispanak ve Pırasalı Omlet


Özellikle ek gıdaya başlayan bebekler için önerilen bu yemek, ıspanak ve pırasa ile hazırlanır. Vitamin yönünden zengin olan ıspanak ve pırasalı omlet, 10 dakikada hazırlanır.

  1. Ev Yapımı Labne Peyniri


Hem kahvaltıda, hem de tatlı yapımında kullanılan labne peynirini kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Eğer cevabınız evetse yalnızca 5 malzeme kullanarak kendi peynirlerinizi hazırlayabilir, kahvaltı sofralarını renklendirebilirsiniz.

  1. Pan Con Tomate


İspanyol mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan pan con tomate, tam buğdaylı ekmek ve domates ile hazırlanmaktadır. Ortalama 15 dakikada hazırlanan pan con tomate, küçük dilimler halinde sunulur.

  1. Kolajenli Protein Yulaf Lapası


Güne enerjik başlamak isteyenler için yulaf, süt, muz, frambuaz ve kabak çekirdeği ile hazırlanan yulaf lapası tarifini öneriyoruz. İsteğe göre mevsim meyveleri ekleyerek de zenginleştirebilirsiniz.

  1. Acı Biberli Reçel


Acı biber ile kendinize nefis bir kahvaltılık hazırlamaya ne dersiniz? Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan acı biber reçeli, en özel tariflerden biridir. Kavanozlarda muhafaza edilen acı biber reçeli ile güne nefis bir başlangıç yapabilirsiniz.

  1. Rafadan Yumurta


Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan yumurtayı, 10 dakikada hazırlayabilirsiniz. Kepekli ekmek ile tüketebileceğiniz rafadan yumurtanın porsiyonu, 70 kaloridir.

  1. Peynirli Omlet


Kahvaltıda doyurucu beslenmek isteyenler için, peynirli omlet tarifini öneriyoruz. 10 dakikada hazırlanan peynirli omletin bir porsiyonu, yaklaşık 225 kaloridir. Diyet listelerinde yarım porsiyon tüketilmesi önerilir.

  1. Piperade


Fransız mutfağına özgü bir yemek olan piperade, bol sebzeli bir menemen çeşididir. Biber, domates, maydanoz ve soğan ile hazırlanan piperade, kahvaltıda hem doyurucu, hem de sağlıklı beslenmek isteyenlerin favorisi olacak.

  1. Poşe Yumurta


Porsiyonu yaklaşık 140 kalori olan poşe yumurta, en lezzetli kahvaltılıklar arasında yer alır. Kalori değerini düşürmek için normal ekmek yerine kepekli veya glutensiz ekmek tercih edebilirsiniz.

  1. Şekersiz Muzlu Pancake


Çocukların vazgeçilmezleri arasında yer alan pancake, kahvaltı sofralarını renklendirir. Fakat pancake'i çikolata gibi şeker değeri yüksek olan besinlerle tüketmek yerine, muz ile tatlandırabilirsiniz.

  1. Acai Bowl


Diyet ve vejetaryen menülerinde yer verilen acai bowl, dondurulmuş meyvelerle hazırlanır. ACai bowl yapımında normal süt yerine badem sütü kullanılması önerilir. Acai bowl, vücudun gün boyunca enerjik kalmasına yardımcı olur.

  1. Hellim Peynirli Sandviç


Diyet listelerinde de yer verilen hellim peyniri, kızartıldıktan sonra tüketilir. Hellim peyniri ve kepek ekmek ile hazırlanan sandviçler kahvaltıda hafif beslenmek isteyenler için idealdir.

  1. Kırma Yeşil Zeytin


Evde kendi zeytinini hazırlamak isteyenler için nefis bir tarifimiz var. Yalnızca 4 malzeme ile hazırlanan kırma yeşil zeytinleri cam kavanozlarda muhafaza edebilir, kahvaltı sofralarında afiyetle yiyebilirsiniz.

  1. Kuşkonmaz, Avokado ve Yumurtalı Sandviç


Avokado ve yumurta birbirine çok yakışan ikililerden biridir. Ancak kahvaltı sofraları için bu ikiliye haşlanmış kuşkonmazı da ekledik ve ortaya nefis bir sonuç çıktı.

  1. Muzlu Smoothie


Kahvaltı sofralarında çay yerine meyveli smoothie hazırlamaya ne dersiniz? Muzlu smoothie hem vitamin dolu, hem de vücudu toksinlerden arındıran bir içecektir. Muzlu smoothie ile güne enerjik başlayabilirsiniz.

  1. Muzlu ve Böğürtlenli French Toast


Okurumuzdan gelen muzlu ve böğürtlenli french tost, kahvaltıda hafif beslenmek isteyenler için idealdir. Yumurta ve süte batırılan tost ekmeklerini, mevsim meyveleri ile süsleyerek tatlandırabilirsiniz.

  1. Şeftali Reçeli


Reçel tarifleri arasında çok sevilen şeftali reçelini, şeker, su ve limon suyu ile kolayca hazırlayabilirsiniz. Önceden hazırlanan ve kavanozlarda muhafaza edilen şeftali reçeli ile kahvaltı sofralarını güzelleştirin.

  1. Tulum Peynirli Domates Dolması


Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan domates, kahvaltı sofralarının da vazgeçilmezleri arasında. Ancak domatesi sade bir şekilde tüketmek yerine tulum peyniri ile doldurabilir, hem farklı, hem de hafif kahvaltılıklar hazırlayabilirsiniz.

  1. Yeşil Krep


Kahvaltı sofralarında sık sık rastladığımız krep tarifini bu kez sebzelerle zenginleştirdik. Ispanak, ısırgan otu, fesleğen ve nane ile hazırlanan yeşil krep tarifini çok seveceksiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Kolay kahvaltı tarifleri
  2. Patatesli kahvaltı tarifleri
  3. Pankek tarifleri
  4. Çocuklar için kahvaltı tarifleri
  5. Fit kahvaltı tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Palmiye Kalbi Nedir, Faydaları Nelerdir?
Yatmadan Önce Uzak Durmanız Gereken 7 Besin
Karahindiba Nasıl Kurutulur?
Meşe Balı Nedir, Nasıl Tüketilir?
Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla