ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ACI BİBERLİ REÇEL

Acı Biberli Reçel

Acı biberli reçel

Hiç biber ile reçel yapmayı denediniz mi? Cevabınız hayır ise, Sevgili Ayten Alpün'den acı ve tatlının mükemmel uyumuyla ortaya çıkan reçel tarifi ile karşınızdayız. Tüm ön yargılarınızı kıracak, kahvaltı sofralarının favorisi olacak bir önerimiz var. Acının en tatlı halini denemek için, kollarınızı sıvayın. Gelin, acı biber reçeli nasıl yapılır birlikte görelim.

Farklı çeşitler denemek isteyenlere kozalak reçeli, patlıcan reçeli ve ıtırlı limon reçeli tarifini öneriyoruz.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

sgencel Yemek yapmaya bayılırım. Tatlılar ve Osmanlı mutfağı favorimdir.
11 Tarif       14 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Acı Biberli Reçel Tarifi İçin malzemeler

  • 10-12 adet Meksika biberi
  • 1 adet orta boy tatlı kırmızı biber
  • 600 ml elma sirkesi
  • 1 kg toz şeker
  • 4 adet elma

Acı Biberli Reçel Nasıl Yapılır?

  • Tüm biberleri yıkadıktan sonra temizleyin ve ince ince doğrayın. Sevdiğiniz acı miktarına göre biber çekirdeğini bırakın.
  • Yıkadığınız elmaları bir kürdan yardımı ile sık bir şekilde delin.
  • Biberleri ve elmaları bir tencereye alarak şeker ve elma sirkesini de ilave ettikten sonra orta ateşte kıvam alana kadar kaynatın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. 
  • Soğuyan reçeli daha önceden sterilize edilen kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın. Afiyet olsun.

Acı Biber Reçeli Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Biberin acılığını almak için, bir saat suda bekletip süzdükten sonra kullanabilirsiniz.
  • Ellerinizin yanmasını önlemek için, reçeli hazırlarken eldiven kullanabilirsiniz.
  • Bal ve limon suyu, reçelin daha yoğun bir kıvama sahip olmasını sağlar.
  • Kavanozları mutlaka sıcak su ile sterilize edin.
  • Kullanıma başladığınız acı biber reçelini buzdolabında saklayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!