ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU YEMEKLERİ OMURİCE

Omurice

Omurice

Uzakdoğu mutfağı, Türk mutfağıyla çok yakın olmasa da, damak zevkinize hitap edecek bir tarifimiz var. Evde bulunan sebzeleri bol bol kullanabileceğiniz omurice Japon mutfağına özgü bir omlet tarifi. Renkli ve süslü bir şekilde sunulan omurice, mayonez ve acı sos gibi soslarla birlikte sunulur. Sadece kahvaltılarda değil, öğle ve akşam öğünlerinde de tüketilebilir. Hazırlaması 20-25 dakika süren omuriceyi çok beğeneceğinizden eminiz. Peki, Omurice nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Listedeki malzemelere göz attıysanız, omurice tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kahvaltılık tarifler arıyorsanız, İspanyol mutfağından pan con tomate, İtalyan mutfağından bruschetta, Türk mutfağından kaşık dökmesi tarifini deneyin.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Omurice Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış pirinç
  • 2 yemek kaşığı püresi
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 1/2 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet havuç
  • 1 adet dolmalık biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 adet soğan
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Omlet için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 adet yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 adet taze soğan
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 1 yemek kaşığı ketçap (isteğe göre)

Omurice Nasıl Yapılır?

  • Tarifte kullanacağınız soğan, sarımsak, havuç, biber gibi tüm sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.
  • Doğradığınız sebzeleri sertlik sıralamasına göre yağda soteleyin.
  • Ardından limon suyu, tuz ve domates püresini ekleyerek 1-2 dakika sebzelerin yumuşamasını bekleyin.
  • Ardından pirinç, susam yağı ve soya sosunu ekleyerek sotelemeye devam edin.
  • Başka bir kapta omlet için, yumurta ve tuzu çırpın.
  • Yapışmaz bir tavada omleti kurutmadan, kenarlardan ortaya doğru karıştırarak pişirin.
  • Pirinçlerden cızırtı gelmeye başladığında ocaktan alın.
  • Hazırladığınız omleti servis tabağına alın. Pirinçleri kaseye doldurun ve omletin üzerine ters çevirin.
  • Omletin kenarlarından alarak pirincin üzerini tamamen kapatın.
  • Omuriceyi, ince kıyılmış taze soğan, acı sos ve mayonez ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Omurice Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Omleti hazırlarken ortasının nemli kalması oldukça önemli.
  • Tarifte önceden haşlanmış pirinç kullanın.
  • Sunum için pirinçleri kaseyle ters çevirerek servis tabağına ekleyin. Ardından üzerini omletle kapatabilirsiniz.
  • Omuriceyi, ev yapımı mayonez ve acı biberli sos ile birlikte servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!