ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER PİPERADE

Piperade

Piperade

Fransız mutfağına özgü bir yemek olan piperade, bir menemen çeşididir. Kahvaltı ve öğle yemeklerinde servis edilen piperade, havuç, biber gibi farklı sebzelerle birlikte sunulur. Kişi sayısına göre tarifteki ölçüler arttırılabilir. Peki, Fransız usulü piperade nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, piperade yapımı için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak İspanyol omleti, kahvaltılık çılbır ve poşe yumurta tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Piperade Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 2-3 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam karabiber
  • 1 adet havuç (isteğe göre)
  • Tuz

Piperade Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sarımsağı havanda ezin. Domates ve soğanı ince ince doğrayın.
  • Ocağı kısık ateşte açın ve zeytinyağını tavaya dökün.
  • Yağ kızmaya başladığında içine soğan ve sarımsağı ekleyerek 5 dakika kavurun.
  • Ardından biber ve havucu da ekleyerek 6-7 dakika daha kavurun.
  • Karışıma domatesleri de ekledikten sonra ocağı orta ateşe alın. 
  • Tavanın üzerini bir tencere kapağıyla kapatarak 10 dakika, yoğun bir kıvam alıncaya kadar, pişirin.
  • Yumurtaları bir kasede çırptıktan sonra karışıma ilave edebilirsiniz.
  • Veya yumurtaları hiç karıştırmadan kırabilir, beyazını domatesle harmanlayabilirsiniz.
  • Pişirme işleminin sonlarına doğru tuz ve karabiber serpiştirin.
  • Maydanozları küçük küçük doğrayın. Hazırladığınız Fransız usulü menemeni, maydanoz yaprakları ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!