ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ KUŞKONMAZ, AVOKADO VE YUMURTALI AÇIK SANDVİÇ

Kuşkonmaz, Avokado Ve Yumurtalı Açık Sandviç

Kuşkonmaz, avokado ve yumurtalı açık sandviç

Kuşkonmaz, avokado ve yumurtayı bir araya getirdik ve ortaya muhteşem bir lezzet çıktı. Kahvaltı saatlerinde, çay molalarında ve öğle aralarında tüketebileceğiniz sandviçler, en lezzetli atıştırmalıklardan biridir. Malzemeleri hazırladıysanız, enfes tadıyla sofraların favorisi olacak kuşkonmaz, avokado ve yumurtalı açık sandviç yapımına geçebiliriz.

Dilerseniz, yoğurtlu tavuklu sandviç ve hellim peynirli sandviç tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kuşkonmaz, Avokado Ve Yumurtalı Açık Sandviç Tarifi İçin malzemeler

  • 1-2 adet kuşkonmaz
  • 1/2 avokado
  • 1 adet yumurta
  • 1 dilim ekşi maya ekmek
  • 1 dal taze kekik
  • 1 çay kaşığı lime kabuğu rendesi
  • 1-2 çay kaşığı lime suyu
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Tane kırmızı biber
  • Su

Kuşkonmaz, Avokado Ve Yumurtalı Açık Sandviç Nasıl Yapılır?

  • Kuşkonmazların altlarındaki sert ve beyazımsı bölümü kesin ve kuşkonmazları soyun.  1 tatlı kaşığı karbonat ilave ettiğiniz kaynar suda, diri kalmalarına dikkat ederek kalınlıklarına göre 3-5 dakika haşlayın.
  • Avokadoyu  zeytinyağı, rendelenmiş lime kabuğu, lime suyu, tuz, karabiber, biraz taze kekik ekleyerek ezin. 
  • Tavada veya fırında kızarttığınız ekmek diliminin üstüne bu karışımı sürdükten sonra uzunlamasına ikiye kestiğiniz kuşkonmazları yerleştirin.
  • Yumurtayı 4.5 dakika haşladıktan sonra soğuk sudan geçirin ve kabuklarını soyun. 
  • Soyduğunuz  yumurtayı ekmek diliminin üstüne yerleştirdikten sonra hafifçe kesin ve servis yapmadan önce tuz ve tane kırmızı biberi serpin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!